Beurre blanc betyder i stort sett "
vitt smör" på franska
och är en rik och varm smörsås gjord på en reducering av vinäger eller vitt vin
och charlottenlök där kallt smör är tillsatt för att förhindra att såsen skär
sig. Citronsaft är ibland tillsatt istället för vinägern och buljong kan även
tillsättas. Denna såsen har sitt ursprung i det franska köket i
Loire
dalen.
1/3 cup vitvins vinäger
1/3 cup torrt vitt vin
2 stora charlottenlökar, fint hackad
3/4 - 1 cup smör
salt och peppar
Reducera vinägern, vin, löken, salt och peppar i en kastrull på medelhög
värme tills det är 1/4 cup av blandningen. Låt svalna till
60 C. Värm kastrullen på
lägsta värmen och vispa i smöret matsked för matsked. Sila såsen innan
servering.
Servera såsen med vit
fisk, lax eller skaldjur.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar