lördag 18 augusti 2007

Matordlistan - Beurre blanc

Beurre blanc betyder i stort sett "vitt smör" på franska och är en rik och varm smörsås gjord på en reducering av vinäger eller vitt vin och charlottenlök där kallt smör är tillsatt för att förhindra att såsen skär sig. Citronsaft är ibland tillsatt istället för vinägern och buljong kan även tillsättas. Denna såsen har sitt ursprung i det franska köket i Loire dalen.

1/3 cup vitvins vinäger
1/3 cup torrt vitt vin
2 stora charlottenlökar, fint hackad
3/4 - 1 cup smör
salt och peppar

Reducera vinägern, vin, löken, salt och peppar i en kastrull på medelhög värme tills det är 1/4 cup av blandningen. Låt svalna till 60 C. Värm kastrullen på lägsta värmen och vispa i smöret matsked för matsked. Sila såsen innan servering.

Servera såsen med vit fisk, lax eller skaldjur.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails