tisdag 21 augusti 2007

Matordlista - Blanchera


Blanchering är en matlagningsmetod där matvaran, vanligtvis frukt eller grönsaker, snabbt kokas i lättsaltat vatten i cirka 1 min och sedan snabbt kyls ner i till exempel vatten med isbitar i.


Användningsområden:
  • Skala - Blanchering får skalet på frukt, grönsaker eller nötter att lossna. Exempel är lök, tomater, plommon, aprikoser eller mandlar.
  • Smak - Blanchering ökar smaken av vissa grönsaker. Exempel är broccoli.
  • Utseende - Blandchering ökar färgen av gröna grönsaker.
  • Utökad hållbarhet - Blanchering neutraliserar bakterier och enzymer i maten för att öka hållbarheten. Görs oftast innan frysning.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails