I onsdags efter styckningen so fick vi med oss vår del av älgköttet, (som jaktlaget sköt under säsongen) som fam J frös in åt oss. Det var ca 8 kg kött, bl.a ca 2 kg malkött.
Idag fick vi ändan ur och kollade om vi kunde hitta kvarntillbehöret till vår Kenwood assistent. Och visst hittade vi den snabbt. Och kunde mala både vildsvinskött och älgköttet. Vi gjorde fyra olika varianter, enbart älgkött, 50/50 älg och gris, enbart vildsvin och 50/50 vildsvin och gris. Det blev 30 påsar av 2-portionsförpackad köttfärs!
Tog sin lilla tid men nu är frysen fylld med massor av kött och köttfärs redo att användas.
Sen blev det också kvar av älgfärsen till dagensmiddag. Älgfärsbiffar, gräddsås och sparrisknyten. Smaskigt!
We've been mincing meat today. Booth moose meat and boar meat. And now the freezer is filled with great meat and awesome quality. We personally know or personally shot the animals and that feels great!
/Karoleen via my iPhone
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar