torsdag 9 december 2010

Lakritskola / Liquorice toffee

Åh så goda dessa kolorna är - MUMS!

Ingredienser:
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ dl turkisk peppar (hårda)
  • 2 tsk smör
  • 200 g mörk choklad

Gör så här: 
  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och karamellerna i en kastrull. 
  2. Koka upp under omrörning. 
  3. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter. 
  4. Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form. 
  5. Ställ kolan kallt att stelna. 
  6. Smält under tiden chokladen. 
  7. Dela kolorna i bitar. 
  8. Doppa kolorna i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper. 
  9. Förvara i en låda med bakplåtspapper mellan varje lager. Förvara kolorna gärna i kylen. 

MUMS!


These are liquorice toffees that I made a couple of days ago. They taste of chocolate and liquorice and they are extremely tasty. Well worth all the work.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails