Men i alla fall så tänkte jag lägga ut receptet på några grymt goda Bountygodisar.
Bollar:
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Garnering:
200 g ljus choklad
200 g ljus choklad
Lägg smör, florsocker och grädde i en kastrull och låt koka i 5-8 minuter eller tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen och rör tills allt är genomblandat. Låt smeten svalna och rulla små bollar av den, jag gjorde ca 50 st ganska små bollar. Ställ bollarna på ett bakplåtspapper eller en skärbräda och ställ in i kylen i minst 60 min. Smält chokladen och doppa de kylda bollarna i den smälta chokladen. Ställ åter på bakplåtpapper eller skärbrädan och ställ kallt. Dekorera efter tycke och smak - jag tycker de var finast utan någonting alls.
Förvara i kylen gärna med bakplåtspapper mellan lagren.
I've made two batches of Bounty candy for Christmas and because of my little misshap with my pictures, unfortuntly I don't have any pictures of the lovely coconut filled chocolate balls - but trust me they were really good. That is if you like coconut - or actually to tell you the truth, even if you don't cause they are really really nice.
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar