lördag 9 januari 2010

Thailändska räkor med paprika

En otroligt god och lätt maträtt, som faktist är ett VV recept, men jag tror att det är ganska många som tycker att det är riktigt gott och mättande och fräscht!

A really good and easy food, and it's actually a WheightWatchers recipe, but it's really amasing!

1 portion / 1 portion

Thailändska räkor med paprika / Thai shrimps and bell peppers

½ röd paprika / ½ red bell pepper
1 schalottenlök / 1 shallot
1 vitlöksklyfta / 1 galic clove
1 tsk sesamolja / 1 tsp sesame oil
50 g sugersnaps / sugar snaps
1 msk ljus soja / 1 tbsp light soy sauce
1 tsk torr sherry / 1 tsp sherry
1 krm socker / 1 pince sugar
125 g skalade räkor / shrimps, de-shelled
1 stänk av het pepparsås / 1 dash tabasco
1 tsk sesamfrön / 1 tsp sesame seeds

Värm en wokpanna med oljan. Lägg i tunt skivad paprika, lök och vitlök. Låt fräsa 3 min. Skaka under tiden. Blanda ner sugarsnaps och fräs ett par minuter. Blanda sherry, soja, socker och 1 msk vatten. Häll i pannan och blanda om. Lägg i räkorna och låt dem bli heta. Smaksätt med pepparsåsen och strö över sesamfrön.Servera med nudlar eller med ris.

Väldigt gott Svärmor!

Heat a wok with oil. Add the thinely sliced bellpepper and the crushed garlic. Let wok for about 3 minutes. Shake the wok. Add the sugar snaps and fry another minute. Mix the sherry, soy, sugar and 1 tbsp water. Pour into the wok and mix. Add the shrimps and just let them heat-up. Season with the tabasco and sprinkle the seseme seeds. Serve with noodles or rice. 


A really great recipe from my mother-in-law!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails