onsdag 20 januari 2010

Kanada dag 26

Sista dagen i Kanada, eller egentligen halvdagen för kl 17.00 går flyget hem till Sverige.

Vi vaknade tidigt och såg till att packa lite innan vi gick upp och åt frukost med familjen. Svärfar åkte till jobbet och vi fortsatte att packa efter frukost. Det hade blivit mycket mildare, -5 C och det var ganska gråmulet, synd att vi missade solen som enligt metrologerna skulle komma.


När vi packade fick jag lova att slänga mina ÄLSKADE stövlar. Tyvärr hade det blivit ett enormt hål, ungefär 10cm*10cm stort hål i fodret och det hade börjat läcka in vatten. Mamma har haft dessa stövlar i många år och så fick jag låna dem en vinter och har inte lämnat tillbaka dem, jag älskade verkligen dem! SORG!


Till lunch passade svärmor, svågern, Adde och jag på att äta lunch på Umi Sushi, favoritstället. Otroligt gott och ett perfekt avslut på en väldigt trevlig semester. Vi hämtades av svärfar och så åkte vi vidare till flygplatsen.

Eftersom vi redan checkat in online var det bara att lämna in bagaget i bagage droppen, där det inte alls var någon kö och sen gick vi vidare och fikade.


Efter att ha sagt hejdå till familjen, vilket var ganska jobbigt, vi vet ju inte riktigt när vi kommer se dem igen, så gick vi genom säkerhetskontrollen och påbörjade våran resa hem.


Vi handlade lite vatten på Taxfree butiken och hittade en söt "stor" vän.


Flygresan började och som tur var hade vi inga jobbiga barn, no offence, bakom oss eller jobbiga människor i närheten, så vi hoppades på att det skulle bli en ganska lugn flygning, vi kanske skulle få sova lite också. Det var ganska långt hem.


När de började rulla fram maten så luktade det så otroligt gott, det verkligen osade parmesanost i hela flygplanet. Man hade valet mellan pasta och kyckling. Sallad, bröd och nån kakgrej (som jag tyckte var rätt vidrig) serverades.


Och vi valde givetvis pastan som visade sig vara lasagne. Tyvärr luktade det godare än det var, men det var absolut inte fel på maten, det var gott, trots att det inte ser så apptitligt ut.


Kallaste temperaturen under hela resan =)


Tyvärr lyckades vi inte sova så värst mycket på flyget ändå. Det var jättevarmt och trångt, så det gick bara inte. Så när vi väl landade i Zurich var vi väldigt glada att vara av planet, få gå på toaletten ordentligt och röra på sig, men vi var ju så trötta att det inte var sant. Tyvärr hittade vi inte några bra stolar så vi kunde sova en stund men vi satt och pratade och försökte få de 3 timmarna att gå lite snabbare.


Adde gick iväg en stund för att röra på sig och jag satt och somnade och fotade lite, det hade ju redan börjat ljusna och det var dags att "gå up".



Eftersom de inte serverar någon frukost på flyget mellan Zurich och Arlanda gick vi till Burger King, ett av de ända ställen som hade öppet, och åt frukost. Gott och mättande.

Flyget hem till Sverige gick bra, vi lyckades somna båda två i någon timme och det gjorde att vi var mycket piggare när vi väl landade i Stockholm. Vi gick och hämtade bilen från parkeringsgaraget och började färden hemåt.

Rimfrosten gjorde Sverige underbart vackert och det kändes skönt att vara hemma igen. Lagom kallt och vitt, precis som det ska vara på vintern.


Eftersom kl närmades sig 14 var det dags att äta lunch och bara för att det skulle gå fort fick det bli McDonalds. Jo då, det kändes bra att vi åt hamburgare och pommes 2 gånger på ca 9 timmar =).


Väl hemma, välkomnades vi av lillebror och de massiva mängderna snö i trädgården och som hängde från taket.


Det var skönt att vara hemma. Ingen uppackning idag, det tar vi en annan dag. Vi la oss i sängen och bara va tills vi somnade, vid 11, av ren utmattning.

Snacka om att vi verkligen har haft en helt fantastisk resa!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails