lördag 9 januari 2010

Kanada dag 22

Idag var det -6 grader och lite soligt, så efter frukost åkte svärmor, Adde och jag till Atwater market.


Atwater market är i stort sett en saluhall med allt vad det betyder.


Jag älskar saluhallar, jag tycker det är helt fantastiskt att insupa atmosfären, se på de vackra råvororna och lukta på den underbara maten. Nu på vintern är saluhallen ganska liten men på sommaren brukar de ha massor av stånd utanför med blommor och grönsaker osv.


Kakor, bröd, kött, kaffe, delikatesser, ostar, sallader, bakelser osv och även saltlampor som gav ett helt underbart sken.

Men titta på dessa fantastiska bilder på frukterna och grönsakerna som dom har mitt i vintern.


Visst är det helt otroliga färger?


Efter Atwater market så åkte vi på Rue Notre Dame till just Montreals motsvarighet till Pariskyrkan Notre-Dame, La Basilique Notre-Dame de Motreal.


En otroligt vacker kyrka, som är extremt lik den "riktiga" Notre-Dame i Paris. Utanför hade de satt upp juldekorationer i form av 3 st änglar i portarna. Väl värt ett besök om man har vägarna förbi. Vi gick inte in i kyrkan denna gång, men vi kanske får tillfälle det en annan gång istället. Tydligen har dom en Light-show som ska vara riktigt häftig.

Sen tog vi oss ut på St Helena ön till Habitat 67, som är ett ställe som jag länge velat besöka eftersom jag tycker att stället är så otroligt häftigt. De byggdes som bostäder för ett Olympiskt spel i Montreal och nu är det vanliga människor som bor i dem. Jag undrar just hur de ser ut innuti, det är ju olika stora lådor som är ihopsatta till lägenheter...


På ön fanns även Biosphere som tidigare har varit ett museum där man har visat upp olika biosfärer, dock har den jättestora duken runt om sfären blåst av och nu känns det enbart som en stor stålboll. Men lite häftigt är det ju trots allt, undrar om dom försöker att fixa det eller om det kommer att förbi en stålboll.


På ön fick man också en väldigt trevlig vy över downtown Montreal.


På ön finns det även en Formel 1 bana som man nu på vintern kan åka på, så vi åkte ett varv i jakt på Casinot, för dit var det inte helt lätt att hitta, vi hittade aldrig... Men på Formel 1 banan var det i alla fall 30 km/tim begränsning, men det hade ju varit lite häftigt att få åka fortare =)


En sväng i affären och sen hem, svärmor hittade en liten läcker blomma som hon köpte. Lite rolig eller hur?


Jag gick och la mig en stund och de andra fikade, innan hade svärmor städat bort julen lite och nu hade hon ställt fram några äpplen.


Efter lite släktforskning fram och tillbaka så var det dags för middag. En väldigt god Thailändsräkrätt, recept kommer! Så otroligt lätt att göra och så så gott!


Till efterrätt blev det min Moccasemifreddo som jag ännu inte lagt ut något recept på.

Efter några timmar så var det dags för sängen, trötta efter en mycket lång dag...

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails