tisdag 19 januari 2010

Kanada dag 24

Idag så skulle det bli en liten dagstur till USA med svärmor och svågern, men tyvärr kändes sig svågern sämre så han följde inte med. Vi såg till att vara uppe vid 7 så att vi kunde komma iväg lite skapligt tidigt, det tar ju i alla fall ett par timmar ner till gränsen om man stannar till några gånger.

Vi hade sån tur att det var strålande sol och -14 C men det blåste en hel del, så windchillen var nog -17.


En otroligt vacker dag och vi njöt av att det var kyligt och att det var soligt hela tiden. Jag fotade mängder men det känns som att det kommer komma i ett senare inlägg. Men jag säger bara att det var otroligt vackert längst med vägen!


Vi stannade till och plockade några cacher, när vi ändå var i närheten. På denna sommarbro fanns det en cache, men när vi steg ur bilen insåg vi att det måste ha blivit kallare, för det var så otroligt kallt, OTROLIGT KALLT!


Efter ca 1 timme, med många söta och charmiga byar längst med vägen kom vi äntligen ner till gränsen och då började det roliga =)

Det tog ca 1½ timma för oss tre att komma över gränsen med massor av frågor, fingerskanning och ifyllning av blanketter. Men till slut kom vi över gränsen och vi var äntligen i USA. Min första gång i USA och denna resa är faktist första gången i Nord Amerika =)


När vi korsat gränsen var det antigen dags för fika eller lunch, och vi tänkte att vi skulle äta i Lake Placid, men vi stannade till och skulle fika i staden Malone.


Vi stannade till på Cafét St. Lucia och beställde in kaffe och smörgåsar. Det skulle bli skönt med lite mat i magen. Dock tog det ca 40 minuter att få maten, så vårt snabba lilla stop tog ganska lång tid. Men smörgåsar var otroligt goda.


Addes smörgås med sauterade svampar, Monterray Jack, bacon och en steak.


Svärmors smörgås med parmaskinka, dijonsenap och ost.


Min smörgås med mozzarella, pesto, tomat och Monterray Jack. Otroligt god!


Efter ett par stop för att plocka några cacher och fotosessions så kom vi äntligen fram till Lake Placid, dagens slutdesitination. Lake Placid har varit värdstad för 2 olympiska spel och med tanke på dess storlek är det helt otroligt att de klarade det.


Vi gick runt i staden och tittade på mängder av affärer, bl.a en Julbutik som tydligen har öppet året runt. Dom har helt otroligt mycket roliga julgransdekorationer och andra prylar som man aldrig trodde man behövde. Dock förstår jag inte riktigt hur de klarar sig på enbart julsaker hela året.

Sen var det dags för mat, middag på Pete's Steakhouse, en resturang som ser ut att vara ett hål i väggen, men var stort och trevligt. Otrolig mysig utsikt över Lake Mirror och solen gick ner så vackert när vi åt middag. Runt hela resturangen hade de enorma istappar, vissa var 4 meter långa =)


Som apptitretare hade de ställt fram ett roulebrod och vitlöksolja med mängder med kryddor.


Till förrätt beställde jag in pilgrimsmusslor, det har jag aldrig ätit tidigare. Och det var faktist otroligt gott!


Adde tog crabcake med senapsmajonnäs, mumsigt!


Sen kom de in med en sallad mellanrätt, till oss alla tre.

Till huvudrätt hade jag beställt in grillad svärdfisk med bakadpotatis. Ännu något som jag inte tidigare ätit. Mycket gott, men jag var ganska mätt redan så jag åt nog inte så mycket potatis.


Adde beställde in en Black&Blue New York Steak, som var black för att den var kryddad med cajankryddor och blue för att den toppades med ädelost. Den serverades med pommes frites. Även denna var riktigt god!


Svärmor beställde in hennes favorit, crabcakes också med bakad potatis. Hon har ätit dessa tidigare och hon tyckte de var otroligt goda, och om dom var lika goda som vår förrätts crabcake så.


Efter middagen hade det redan blivit mörkt och det var dags att bege sig hem mot Montreal. Det var en ganska lång körning i mörkret men det gjorde inte så mycket egentligen. Det var trevligt ändå. Gränspasagen gick mycket bättre och tog ca 10 min.


Det var en helt fantastiskt dag med massor av otroliga vyer och landskap. Men mer bilder om USA och Lake Placid kommer senare.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails