fredag 1 januari 2010

Stegeborgs Julbord

Den 5:e december 2009 var vi på julbord på Stegeborgs Hamnkrog.

Jag ser nu att jag inte tog en enda bild på maten så ni får helt enkelt försöka återminnas hur maten såg ut när ni själva var på julbord senast. Klantigt av mig men jag hade väl annat för mig, prata, skratta, njuta av sällskapet...

Vi var 4 familjer som åkte dit, ett gäng som tidigare åkt på julbord tillsammans, Addes kollegor och gamla kollegor och deras respektive. Familjen L, Familjen M och Familjen J som också hade med sig två små barn, Blixten & Princessan.


Stegeborg ligger några mil öster om Söderköping och ligger otroligt vackert till. Det finns en slottruin som man kan besöka både med bil och båt och en hamn som tar emot gästbåtar. På sommaren finns det en Seglarbar, Glasseria, Café och resturangen, samt ett hotell, Trädgårdshotellet om man vill stanna längre.

Här satt vi uppradade alla 10. Och så gick vi fram och tillbaka till ett julbord fyllt med goda läckerheter.


Vid baren blev man serverad glögg och pepparkaka när man kom in i värmen och kunde stå framför den öppna spisen och dricka medan vi väntade på att vi skulle få sätta oss ner.

Hamnkrogen är dekorerad upp till öronen med skepp och vackra målningar. Gamla buteljer, vacker takmålning och dvs annat båtrelaterat.


Julbordet bjöd på rökt vildsvinsskinka, hemtrillade köttbullar, äkta prinskorvar, Janssons frestelse, Stegeborgssill av olika slag, rökt lax, glaserade vildsvinsspjäll, hemkokta karameller, småländsk ostkaka, vaniljpannakotta och mycket mer!


Vackra skepp...


Vi satt länge vid borden och pratade och mumsade på vaniljpannakotta och godis. Barnen sprang runt och tittade på den vackra öppna spisen.


Ett mysigt julbord och mycket gott att äta, otroligt mätt var man när man gick därifrån.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails