100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
rivet skal av 1 apelsin
2 1/2 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl rostade solroskärnor
2–3 msk kokos
Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och sirap. Låt koka någon minut. Rör i apelsinskal, havregryn, kokos och solroskärnor. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till en kaka, ca 12x24 cm. Strö över kokos. Lägg över på en skärbräda. Låt stelna i kylen minst 4 tim. Skär i små rutor. Förvara i kyl.
Jag skippade solroskärnorna eftersom jag inte hade några hemma, med det fick väldigt bra utan. Dom var grymt smaskiga :)
Jag älskar dem här eftersom dom är mini-varianter. Jag gillar minisar. Dom här är ganska mätande så det är bra att dom är så små. Verkligen att rekomendera!
Recept + Bild: Arla
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar