fredag 21 augusti 2009

Two in One

I dessa tider så vill man värna om miljön, försöka se till att inte använda mer än vad man behöver. Och en sak som man enkelt skulle kunna göra är att försöka minska på mängden vatten man använder. Det finns ju lösningar som gör att man kan "halv-spola" eller helspola, eller tidsbegränsade duschar och så vidare. Men det måste finnas mer man kan göra...


Jag hittade denna smarta toalett, där man använder vattnet som man tvättar händerna med eller borstar tänderna i använder man sedan för att spola med. Då använder man ju vattnet två gånger, för egentligen är ju inte vattnet som man tvättar händerna med speciellt smutsigt. Eller för smutsigt för att spola ner sitt "skräp".


Det är The Australian Company Caroma som har skapat denna Profile Smart Dual Flush Toilet - briljant faktiskt. Tyvärr finns den bara att köpa i Australien just för tillfället men förhoppningsvis är det någon som får för sig att importera den till Norden/Europa - för med tank på att vi är ganska duktiga på att vara miljömedvetna i Norden/Europa så behöver vi ytterligare smarta produkter.

1 kommentar:

Maria sa...

Hej tjejen!

Jag har läst din blogg och tänkte höra om du är intresserad av att bli nästa veckas gästbloggare påhttp://www.prettyonline.se/blogg.html?
Om du är intresserad, så hör av dig med foto, personlig presentation och en länk till din blogg, så läggs informationen till i den befintliga bloggen på sajten. :-)

Ha en trevlig kväll! / Maria

Related Posts with Thumbnails