måndag 3 augusti 2009

Gotland dag 10

Vi tog en sovmorgon idag igen, eller rättare sagt en ligga och läsa tills vi inte ville läsa längre morgon. Det var så himla skönt att ligga och titta ut över havet från sängen och läsa. Sen att vädret var trist och grått gjorde ju inte riktigt att man vill ut.

Vårat första stopp idag var vid Ar och den blå lagunen. Det är ett gammalt kalkbrott som användes från 1650 till 1990 och nu är det vattenfyllt och är en väldigt populär badplats. Vi har besökt Ar tidigare men aldrig badat och tyvärr var det inte väder för det ikväll heller. Men vattnet är verkligen vackert, det skiftar från turkost till mörkblått. Vissa ställen ser man hur botten bara sjunker undan och på andra ställen är det bara djupt. Hur djupt vet jag faktiskt inte...


Efter att ha tagit oss på till Hau och Hauskjuktfält för att plocka några cachar tog vi oss ner till Fårösund för att tanka, handla och äta lite lunch. Det blev lunch på Änglabodi Café, en spenat och laxpaj för mig och en grekisksallad för Adde. Gott och billigt, rekommenderas varmt!


Sen bar det av mot Fleringe kyrka för att plocka en cache.


Efter att ha åkt på småvägar så kom vi ut på Utsiktplatsen vid Hall-Hangvar naturrestervat. Ett otroligt läckert ställe med höga klippor ner mot ett lugnt vatten. Där kunde jag ha stannat länge.


Efter att ha gått bet på två cachar vid både Hall och Hangvar kyrka pga mugglare åkte vi vidare mot I(h)reviken för att hitta ett ställe för natten. Tyvärr fanns det inga bra ställen där, dock känns det som att vi kanske kan åka dit en annan gång och kolla, tydligen ska det finns många stenar med fossiler.


Då åkte vi istället till Lickershamn och fikade på Lickershamnskrogen.


Adde tog en saffranspannkaka som fick betyget 2, tydligen inte så himla bra alltså. Jag tog en chokladkladdkakemuffinsgrej som var grymt god men tyvärr alldeles för söt och kunde inte äta upp den. Den var inte speciellt stor heller, som en vanlig muffins, men det blev bara för mycket.

Vi åkte vidare lite nordost om Lickershamn och här står vi nu för natten. Med en vakande blick från Jungfrun, hon sitter på andra sidan viken.


Adde gick iväg en vända för att cacha lite, det finns en hel del cacher i trakten och jag låg och läste en stund.


Grillen åkte fram och till middag blev det grillat kött med potatismos och Bea-sås. Mycket gourmé =)


Nu har solen gått ner och solnedgången var fullkomligt underbar.

Vi har ingen 3G täckning här så vi får helt enkelt roa oss på egen hand ikväll.

Nu ska vi titta på den vackra röda himlen och så får vi se om vi sover gott inatt, trots att vi har grannar inte så långt ifrån.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails