tisdag 30 november 2010

Vita Gåvor

Nu är Vita Gåvors Julswap igång och det betyder att det är dags att ge min hemliga vän massor med tips om vad jag tycker om angående julen. Mitt första tips är att kolla X-Mas kategorin - där finns alla mina tidigare inlägg om jul. 


It's about that time again for the annual Christmas Swap for the Vita Gåvor (White Gifts) swap and I'd like to give my secret friend a little tip - and that's to scower the X-Mas category to find my likes and dislikes.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

måndag 29 november 2010

Saffron cats

Lussebullar are translated as lucia cats and are a saffrony christmasy baked good that is eaten and loved by EVERY Swede.

Lussebak

Saffron dough is rising :-)

söndag 28 november 2010

Coffee at IKEA

Hansson and Andy took a Lucia Cat (a saffron bun) and a chocolatey treat with their coffee. 
I had a strawberry cheesecake with my diet coke. 

Cozy Linköping

Snowy

Gamla Linköping

Old Linköping - Christmas fair

Lunch

Burger King :-)

Enroute to Linköping

Nu är vi på väg till Linköping med svärmor för att äta lite lunch, gå på julmarknad och några andra ärenden. Och så en lite impromtu-dejt med Hansson (bestämde vi för 1 minut sedan). Tror det kommer bli en väldigt trevlig dag :-)

Snön faller och man kan knappt tro att det är grå-november fortfarande. Snö-älskande-flickan är otroligt lycklig!

-----

On our way to Linköping with my mother-in-law to have some lunch, check out the Christmas fairs and some other things. And a somewhat inpromptu-date with Hansson (decided a minute ago - I love spontanaity!) It'll be a great day!

The snow keeps falling and the often occuring grey-November is long gone. I love snow!

Lite them up...

Då var första ljuset tänt i min kitchiga rosa älgadventsljusstake. Sitter här bredvid och läser en bok medan svärmor och Adde sover sött. Det spritter i fingrarna om att få adventspynta men tar det när dom andra vaknat...

Tyvärr har jag missat att jag inte har några blockljus till min andra ljusstake men det blir till att fixa idag.

Blir nog en trip till Linköping om snön tillåter, kanske hittar vi någon julmarknad :-)

Glad första Advent!

It's the first Sunday of Advent today, which is, in Sweden, sinonumus with decorating for Christmas. I've been up quite a few hours decorating while my mother-in-law and Andy sleep.

I've set up my advent candle moose and lit the first candle. The moose are pink and insanely kitchy but I love them.

Today we'll be going to Linköping for a couple of errends and hopefully we'll find a Christmas fair/market to attend - That's what advent is all about :-)

Happy First of Advent!

fredag 26 november 2010

Middag

Svärmor är hemma och det enligt tradition sushi, saké och grönt jasmin te :-)

My mother-in-law is home, which in accordance to tradition means sushi, saké and green jasmin tea ;-)

Opel Astra Sports Tourer

Till nyår ska Adde och jag ha bestämt oss för vilken ny bil vi vill ha och därmed så försöker vi hitta bilar som vi tycker skulle passa oss. Vi letar på nätet, kollar guider, tester, informationssidor, pratar med folk osv - allt för att hitta någon bil som vi känner skulle vara en bra ny bil. Så när jag fick denna inbjudan från Smartson blev jag väldigt glad. Inbjudan gällde att provköra den nya Opel Astra Sports Tourer i en vecka och se vad man tycker om bilen.


Opel Astra Sports Tourer är en blandning mellan en sportbil och en elegant kombi. Det är en ganska snygg bil dessutom. Några av de speciella funktioner som gör denna bil så bra är de adaptiva strålkastarna (strålkastarna vrider sig i kurvorna för att du ska se så mycket mer) och Opel Eye - ett varningssystem för när man åker över mittlinjen samt kamerasystem som kan läsa vägskyltar.  
Bilen kommer både i diesel och bensinvariant och har från 95-180 hk. Vilket uppfyller kraven för Euro 5 och minskar bränsleförbrukningen. Lastutrummet är stort, 500 l och det får plats mycket shopping där inne =)

Väldigt många finesser i bilen som jag skulle vilja testa och knappa på som t.ex. elektrisk parkeringsbroms, infotainmentsystemet samt chassisystemet FlexRide. 

Mer information om Opels nya Astra Sports Tourer hittar du här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

måndag 22 november 2010

Julswap

Jag är med i en Julswap hos Julflickan och hon har skrivit lite frågor som kan vara bra att svara på för att hjälpa min hemliga vän. Hoppas det hjälper.

  1. Vilken strumpstorlek har du? 39
  2. Vilken är din favoritfärg? Rosa - men när det kommer till inredning är det mörkt trä, vitt och så accentfärger lila, turkosa, rosa. När det kommer till julen är jag dock väldigt skrikt, jag har bara vitt och silver - inte rött och grönt. Jag kör mer på en vintrig stil än en julig stil.
  3. Har du badkar? Ja, ett jaccuzzi badkar som jag använder alldeles för sällan.
  4. Vilket är ditt älsklingsgodis? Lösgodis är min stora last och jag gillar i stort sett allt förutom marsipan och mörk choklad. Jag älskar mjölkchoklad.
  5. Vilken är din favoritdoft? Vanilj, kanel, pepparkaka, citron men dock inte allt för starka dofter är lite allergisk om det doftar för mycket.
  6. Har du några allergier? Vilka? Pollen, lavendel, starka dofter, damm. 
  7. Föredrar du kaffe eller te? Både och - dricker mycket av båda, dock bara kaffe med mjölk.
  8. Finns det något du absolut inte vill se i din julklapp? Porslinstomtar, mesta dels röda eller gröna dekorationer. 
  9. Har du någon hälsning till din hemliga tomte? God Jul till dig hemliga vän - hoppas du får en fantastiskt jul! Det finns ganska mycket information om vad jag gillar för Juldekorationer under ettiketten X-mas - så många tips får du där!
Design: Karoleen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

Scooby-Doo, Horton Hears a Who & Where the Wild Things Are

På väg hem från Indien med Turkish Airlines så blev den första resan till Istanbul, Turkiet fylld med film. Jag hann med 3 stycken filmer som jag har velat se länge och inte riktigt haft tillfälle till det. Jag är löjligt förtjust i tecknade filmer eller det som kallas barnfilmer. Sånna filmer som inte bara är för barn, som har lite smart dialog och humorn är vuxen, typ Ice Age och Scooby Doo. På engelska bör tilläggas!

När jag såg att dom hade Scooby-Doo! The Mystery Begins - blev jag lyrisk, jag visste inte ens att den fanns. Denna filmen, gjord för TV, är den tredje Scooby-Doo filmen gjord, men är gjord som den första filmen, när The Mystery Gang bildades. Fred, Velma, Daphney och Shaggy träffas på kvarsittning och kommer på att dom älskar mysterier och det leder till att dom hjälps åt att rentvå dem själva från förstörelse av deras skola. 
Man får även se hur Scooby blir Shaggy's hund och hur hela gänget blir duktiga brottsbekämpare. Filmen är inte lika bra som de två första, Scooby Doo och Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed är smarta och humoristiska - en lite mer vuxen humor men samtidigt ganska mycket mer välgjord. Men jag tycker fortfarande att filmen är värd att se. 

Fred: So, the Bears really slaughtered those Dolphins last night, huh? 
Shaggy: What? That's terrible! Who in their right mind would bring bears to the beach?

Haha =) Jag vet faktiskt inte om jag kommer att kunna titta på den här lika mycket som jag har sett de andra två, jag har nog sett dem minst 15 gånger vardera, men jag tycker den är bra och en värdig del av Scooby-Doo trilogin. 


---------------------

Film nummer två var Horton Hears a Who. Som handlar om en elefant, Horton, som är lite av en strulputte och hans vänner tror inte riktigt på honom när han berättar att det finns ytterligare en värld på en av pistillerna på en klöver. Den lilla världen kommuniserar med Horton och hela historien är verkligen otroligt feel good. Den har inte den smarta humorn som Ice Age har men det är en vanlig tecknad film - som jag kan tänka mig att barn tycker väldigt mycket om. 
En söt film - som jag länge velat se. Tyvärr kommer den inte bli en av mina favoriter, som Ice Age men den var väl värd att titta på. Jim Carrey, Steve Carell och Carol Burnett är några av skådespelarna i denna storslagna film som lär barn att det tar bara 1 person att förändra världen och att om alla hjälps åt så klarar man av allt. Filmen är baserad på en Dr. Seuss bok och om något så är Dr. Seuss underbart för barn.


-------------------------------

Film nummer tre blev Where the Wild Things Are ännu en bokaddapion av Maurice Sendak's Where the Wild Things Are. Boken handlar om Max, en pojke som efter hans fars död blir svårhanterad och mindre lydig och skapar en fantasivärld där det bor hemska och busiga monster som kröner Max till deras kung. Monstrena Carol, Judith, Alexander, Ira, Bernard, Douglas och KW gör att filmen kommer till liv och jag tycker de är gjorda så himla underbara. 
En 100,000,000 budget och det syns verkligen på landskapen och de fantastiska scenerna i filmen. Snacka om att filmen är en otrolig fantasivärld. En helt magnifik värld - och filmen är minst lika underbar som boken är. Jag äskade boken som yngre och jag måste säga att jag älskar filmen...










En mysig, läskig och fantastisk film som jag tycker alla ska se, speciellt efter att ha läst boken. En väldigt bra bok att läsa för barn och sen se filmen tillsammans.



Tre riktigt bra filmer och vilket underbart utbud Turkish Airlines hade att tillgå! Bra gjort Turkish!






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

söndag 21 november 2010

Vila i frid



Igår fick Addes mormor Margit somna in efter en lång tids sjukdom och jag vet att det är svårt för familjen och speciellt svärmor. Jag önskar så innerligt att det fanns något jag kunde göra...


Nu är det din tur att vila Margit...




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

lördag 20 november 2010

Indisk shopping

Det blev ju lite shopping när vi var i Indien, dock inte så mycket som jag trodde faktiskt... Men samtidigt köpte vi allt som vi såg som vi ville ha. Så det blev nog bra ändå... =)

På tryckeriet Many Hands köpte vi dessa handgjorda presentpåsar. Kraftigt fast ändå mjukt papper och fantastiskta färger. 10 rs/st - lite över 1½ kr. 
 I Mumbai besökte vi The Body Shop och det var ganska mycket billigare än hemma. Det blev Sweet Lemon Body Butter, Peppermint Intense Foot Rescue och moisturizing socks. Tror jag betalade totalt 300 kr.
 När vi kom fram till Bangalore och hem till lägenheten (Grevinnans och Sirs) så fick vi varsin överleva-Indien-påsar. Påsarna var vita för tjejerna (som ovan köpta på Many Hands) och blåa för killarna. I dem låg det alkogel, face-wipes, mineral vatten, kryddor (kommer nedan) och dessa jättefina burkar till tjejerna.
Handgjorda kort från Many Hands. De kostade 5 rs/st det är alltså mindre än 1 kr st.  
 Coasters i vacker sten med elefanter på. Köpta på Indian Cotton Imperium i Mumbai - ett statligt souvinier ställe. Älskar dem!
 Kaffe köpt på Indian Coffee House - ett av de mest genuina ställ, en vi var på hela resan. Indiskt te har man ju hört talas om men Indiskt kaffe, vad tror ni?
 Örhängen som jag köpte på Echo point för 30 rs/paret = 5,50 kr.


 En supersöt Bangalore Ganesh som Adde hittade i en bokaffär när han var iväg och köpte lite böcker till mig. Det enda jag tjatade om innan den här resan var att jag skulle köpa en Budda eller en staty av någon sort och när jag såg den här så blev jag jätteglad - den var helt perfekt! Tack älskling!
 Kryddor som fanns i våra överlevnadspåsar. Ska användas när vi lagar indiskt =)
 En fantastiskt vacker Indisk silkmålning med elefanter ochså köpt på Indian Cotton Imperium. Ska sättas i en ram och hängas på väggen.
 En rosa (färgen är lite knasig) silkes sjal som K2 prutade ner rätt rejält =)
Kryddor köpta i Perriyar efter ett besök på en kryddträdgård. Tandori masala krydda (Tandori blandning), stora kanelstänger som jag ska använda som dekoration, piri-piri, vaniljstänger och så små socker inkapslade anis frön som man äter som en liten desert efter en indisk måltid (men jag kommer tyvärr inte ihåg vad dom heter)
 Och lite olika tesorter efter ett besök på teplantage och ett temuseum/låtsas fabrik. Svart te, Chai, Masla te, Cardemumma te och Silver te.


Ja, det blev visst ganska mycket shopping i Indien trots allt. Sen köpte vi lite böcker och en indisk kokbok också att läsa men det får ni se i ett annat inlägg. 




This is the results of our shopping in India. And seeing it like this makes it seem quite alot. We bought spices, te, coffee, a Bangalore Ganesh that probably was my most favorite souvinier, well the coasters and the silk painting are also favorites. Ehm... I guess they all are favorites =)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

Information om Dubai

Denna resa till Dubai blir min femte. Mina föräldrar har bott och jobbat där i 2 omgångar; första omgången hösten 2004-våren 2006 och då var min lillebror med och nu andra gången hösten 2008-nu. Och första gången besökte jag Dubai, november 2004, andra gången var december 2004 och sen tredje gången var maj 2005 tillsammans med mina sysslingar Fia och Panna, samt deras föräldrar OP och Lillis. Nästa resa blev julen 2008 tillsammans med Adde och lillebror. 
Med andra ord borde jag känna att jag vet väldigt mycket om staden och till viss del gör jag det men jag tänkte att du kunde vara lite roligt med ren och skär stads information om Dubai och landsinformation om Förenade Arab Emiraten. 

Förenade Arab Emiraten (N24°28 E54°22) är ett land som är uppbyggt av 7 emirater. En Emirat är en politisk region som styrs av en monark som kallas emir, oftast i muslimska länder. De 7 emiraterna är Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Quwain. Abu Dhabi är störst både till ytan (67,340 m2 jämfört med 3,885 m2 i Dubai) och population. 
Förenade Arab Emiraten (FAE) ligger på Arabiska halvön i Persiska gulfen, med grannländer som Saudi Arabien och Oman. Den officiella religionen är Islam och det officiella språket är Arabiska. FAE har världens 7 största oljereserv, med 15.6 * 10^9 m3.

Det som kallas Dubai idag, skapades 1971. Och 1979 byggdes en Free Trade Zone hamn i Jebel Ali, Dubai som gjorde Dubai till ett ställe där alla världens företag kunde importera och exportera varor utan restiktioner.   Detta skapade inkomster för landet tillsammans med dess massiva mängder olja. För ett par år sedan var Dubai ett av världens rikaste länder och inget stod i deras väg. De byggde fantastiska byggnadsverk som t.ex. Burj al Arab, Atlantis, The Palm Jumeirah, The World och nu senast Burj Khalifa (tidigare, Burj Dubai - världens högsta byggnad). 
Ett av världens lyxigaste ställen helt klart. I samband med den världens ekonomiska kris har även Dubai känt av effekterna och därmed har de slopat många projekt t.ex. The World.  Nu har storebrorsan Abu Dhabi tagit över lyxstämpeln - med råge - i alla fall i världens ögon, Abu Dhabi har alltid varit lyxigare enligt Emiraterna. 

Dubai har fantastiska långa vita stränder, med den Arabiska gulfens otroligt klara vatten att bada i. Runt om staden finns den otroliga sanden från Arabiska öknen. Och staden är en omväxlande och fenomenal kärna med allt man kan önska sig i shoppingväg och resturanger. Det finns inte speciellt många museer och annat kulturellt men en båttur längst med Dubai Creek är väldigt mysigt. Även åka skidor i riktig snö kan man göra i Dubai Mall.

Temperaturen är ganska hög med hög luftfuktighet. Ett land där det kan bli extremt varm och extremt kallt i öknen. Nästan inget regn behöver man oroa sig för heller.
Det finns massor att skriva om staden och landet - men jag tror att ni har fått en liten inblick i landet och är ni mer intresserade så finns det massor av information här


This trip to Dubai will be my 5th. My parents have lived in Dubai two sets of time and each time I've visited them. This post is about UAE and Dubai - some information that might be helpful in visiting. And more will come, but if you are interested in the information you can read all about it here


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

Jul hos Bolagret

Jag har fått en smygpremiär på Bolagrets julkatalog som kommer ut nästa vecka och jag är lika positiv som vanligt när det gäller Bolagret. Deras färgskala och "humor" gör inredning roligt och jag älskar hur de inte håller sig innanför ramarna - utan kör ett eget race. 
Bolagret visar väldigt lekfullt att julen inte bara behöver varar röd och grön och kanske lite vita ljus?

Här kommer mina favoriter från Bolagrets Jul 2010 katalog:
En av favoriterna är ju dessa otroligt söta och mjuka dekorationssvampar. De skulle vara perfekta som dekoration i ett ljusarrangemang eller bara på en hylla för sig. Kostar från 29 kr/st. 
En annan favorit är dessa Siffermuggar STELLAN. De är söta som de är men jag kan tänka mig att man skulle kunna göra en adventskalender av dem... Alltså dag 1 lägger man ett litet paket i mugg #1, dag 2 lägger man i mugg #2 osv. När man kommer till dubbeltal använder man 2 muggar osv. Det enda som inte gör att det fungerar riktigt är att det inte finns någon mugg med siffran 0. Men man får väl improvisera lite =) Dessa muggar kostar 29 kr/st. 
Nästa favorit tror jag egentligen kom förra året men jag tycker den är otroligt snygg - Ljusstalken Bridge har 20 små lampor som lyser upp ett helt rum. Jag tycker formen är otroligt vacker och kan tänka mig att det är ett mysigt sken från den. Priset är 399 kr. 
Men den absoluta favoriten är muggen Moa är en riktig färgklick till julen. Jag skulle köpa ett gäng direkt som glöggmuggar om det inte var så att jag redan har glöggmuggar som jag älskar. Dessa muggar har dubbla porslinsväggar och silikongrep vilket gör att värmen inte gör genom men håller drycken varm. De finns i två olika storlekar, stora för 39 kr/st och små för 29 kr/st. Och som ett litet kampanjerbjudande kommer man kunna köpa 6 st av dessa för 149 kr för det små och 199 kr för de stora - fram till 2010-12-31. 

Säga vad man vill men Bolagret har rolig inredning för att göra ett personligt hem och en personlig jul. Och billigt är det också! Och tycker man inte det är billigt nog så får man med en 20% rabattkupong på valfri vara med i katalogen - om det inte säger God Jul vet jag faktiskt vad som gör!

Tack Bolagret för att jag fick en smygpremiär på eran Jul 2010 katalog!

P.S. Alla bilder är lånade från Bolagret och photoshopade av mig. D.S


Bolagret (a Swedish interior decorating store) sent me their Christmas 2010 catalog as a preview before they send it out next week. And the pictures above show my favorites. Christmas no longer has to be red and green - and Bolagret show that well. My favorites are the muggs in the last picture, Moa. They are double walled with a silicone grip, keeping the warmth in and not burning any hands. If I didn't love my present glögg (Swedish mulled wine) muggs I'd buy them and call it Christmas. They are adorable! 

A big thank you to Bolagret, for my preview - I'm sure everyone else will love your Christmas 2010 as much as I do!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .
Related Posts with Thumbnails