Till födelsedagsmiddag blev det tomatsoppa till förrätt och Citronkyckling med purjolöksris till huvudrätt. Sen blev det kanelkaka och kladdkaka med grädde till fika.
Till Citronkyckling med purjolöksris behöver man:
1 purjolök
1 msk olja
2 dl avorioris
5 dl hönsbuljong
500 g kycklingfiléer (ca 4 st)
1 msk vetemjöl
1 tsk mald ingefära
1 citron
2 tsk soya
50 g ärtor
Salt
Peppar
Värm ugnen till 200 C. Fräs den tunt slantade purjolöken i oljan. När genomskinlig tillsätt riset och späd med hönsbuljongen. Om du inte har någon flytande hönsbuljong hemma. Lägg en buljongtärning i 5 dl kokande vatten (från vattenkokaren förslagsvis) och låt den smälta. Koka riset i 20 min - rör om ibland. Blanda vetemjöl, ingefära, citronskal och kryddor. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen. Pressa citronen och blanda med soyan. Lägg i en form och pensla med den citron och soyablandning. Stek i ugnen i 20 min, vänd efter 10 min och pensla undersidorna med citron och soyablandningen. Blanda ner ärtorna i riset när det är ca 5 min koktid kvar. Garnera gärna med persilja och citronklyftor. VV: 5 ½ p
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar