torsdag 5 november 2009

Citronkyckling med purjolöksris

Till födelsedagsmiddag blev det tomatsoppa till förrätt och Citronkyckling med purjolöksris till huvudrätt. Sen blev det kanelkaka och kladdkaka med grädde till fika.

Till Citronkyckling med purjolöksris behöver man:
1 purjolök
1 msk olja
2 dl avorioris
5 dl hönsbuljong
500 g kycklingfiléer (ca 4 st)
1 msk vetemjöl
1 tsk mald ingefära
1 citron
2 tsk soya
50 g ärtor
Salt
Peppar

Värm ugnen till 200 C. Fräs den tunt slantade purjolöken i oljan. När genomskinlig tillsätt riset och späd med hönsbuljongen. Om du inte har någon flytande hönsbuljong hemma. Lägg en buljongtärning i 5 dl kokande vatten (från vattenkokaren förslagsvis) och låt den smälta. Koka riset i 20 min - rör om ibland. Blanda vetemjöl, ingefära, citronskal och kryddor. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen. Pressa citronen och blanda med soyan. Lägg i en form och pensla med den citron och soyablandning. Stek i ugnen i 20 min, vänd efter 10 min och pensla undersidorna med citron och soyablandningen. Blanda ner ärtorna i riset när det är ca 5 min koktid kvar. Garnera gärna med persilja och citronklyftor. VV: 5 ½ p

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails