Därför använder jag alla chanser att använda eller äta jordnötssmör. Nu hittade jag ett recept på jordsnötssmörskakor och jag var bara tvungen att baka dem. Jag har kallat dem Nutter-Butter Cookies - för att dom smakar lite som Nutter-Butter godiset som är så otroligt god!
Om ni gillar jordnötssmör testa dem - de är underbara - och gillar ni inte jordnötssmör så tror jag att ni kan gilla dem ändå... enligt Adde (som inte gillar jordnötssmör) smakar dom lite salt kola.
Nutter-Butter Cookies
220 g mjöl
3/4 tsk salt
3/4 tsk bikarbonat
170 g jordnötssmör
115 g smör
250 g farin socker
3 msk mjölk
1 msk vaniljextrakt
1 ägg
Utrullning: socker
Sikta ihop mjöl, salt och bikarbonat. Ställ vid sidan av. Vispa ihop jordnötssmör, rumstempererat smör, farin socker, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa. Tillsätt mjölblandningen i små satser. Vispa ihop till en semi-kladdig deg.
Rulla små bollar, ca en 10 kronas storlek. Rulla bollarna i vanligt socker. Lägg på en bakpappers beklädd plåt. Lämna ca 5 cm mellan bollar, ca 20 bollar på varje plåt. Doppa en gaffel i sockret och tryck försiktigt ner bollarna i ett rutigt mönster.
Förvara i lufttät burk eller lägg i frysen och ta fram några minuter innan du behöver dem.
Mums...
1 kommentar:
Jordnötssmör är gott. Lärde mig att äta det när jag var au pair i USA. Killen jag hade hand älskade dessa mackor......../Anette
Skicka en kommentar