söndag 1 februari 2009

Overnight Cinnamon Rolls

Mickan frågade angående receptet till Cinnamon Buns som jag gjorde förra veckan, så här kommer receptet:


Deg:
4 äggulor
1 ägg
3/4 dl socker
6 msk smält smör
1 3/4 dl filmjölk
10 dl mjöl
2 1/4 tsk torr jäst
1 1/4 tsk salt

Fyllning:
2 1/2 dl farin socker
1 msk kanel
1 nypa salt
1 1/2 msk smält smör

Glasyr:
3/4 dl Philadelphiaost
3 msk mjölk
3 3/4 dl florsocker

Vispa äggulor, ägg, socker, smält smör och filmjölk. Tillsätt 5 dl mjöl med torr jästen samt saltet. Vispa till degen har börjat forma. Om du har en bakmaskin är det nu dags att lägga degen i maskinen och använda degkroken. Går även att knåda för hand. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta på låg hastighet i 5 minuter tills allt mjöl är tillsatt och degen är mjuk och fuktig men inte kladdig. Arbeta tills degen lossnar från kanterna. Lägg på arbetsbord och knåda for hand i ca 30 sekunder. Olja en bunke och lägg degen i bunken. Olja på ovansidan av degen och täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 1/2 timmar. Blanda farinsocker, kanel och salt i en liten skål. Låt stå tills senare.

Smörj en glas eller keramik form. Forma degen till en ganska stor rektangel. Degen bör vara ca 1/2 cm tjock. Borsta med smält smör och strö över farinsockersblandningen. Rulla ihop och skär i skivor som du lägger i formen tätt sida vid sida. BÖr bli ca 12 bullar. Täck med plastfolie och tryck ner så att det inte är någon luft under. Låt stå i kylen under natten eller upp till 16 timmar.

Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min. Ta ur båda formarna ur ugnen och värm ugnen till 175 C.

När ugnen är klar, ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills gyllene, ca 15 min. Kontrollera allt eftersom eftersom dom bränns lätt. När bullarna har svalnat, blanda ihop glasyren - vispa philadelphiaosten och tillsätt mjölk. Sikta i florsockret och vispa tills slät. Häll över bullarna och servera direkt.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails