måndag 23 februari 2009

Mono-Use Monday: Snowball Maker

Dom senaste dagarna har det snöat konstant. Såna där underbar stora flingor som aldrig ser ut att falla till marken utan bara virvlar runt runt runt. Väldigt mysigt tycker jag. Trots att det inte ser ut som att snön bara virvlat runt så har det ju lagt sig ca 10 cm snö och då kan man ju ha snöbollskrig. Tyvärr är vi lite för lata för att gå ur och leka - trots att vi troligtvis skulle tycka det var underbart roligt och att stressen skulle lättas lite.

Istället för att leka i snön sitter vi inne och myser framför datorn, ja myser och myser, snarare jobbar och fixar och trixar. Eftersom det är måndag så ska jag ju lägga ut Mono-Use Monday inlägget och då passar ju en leksak för snön bra. Snowball Maker är ett verktyg som man använder för att få perfekta runda snöbollar och så slipper man krama om dem själv. Gjord i plast och finns i lite olika färger gör att man får exakta snöbollar varje gång.

Men ni som har barn har troligtvis varit ute och lekt och då kanske en sån här Snowball Maker är något för er? I detta skede ska ni säga NEJ! Snöbollar och snöbollskrig är en helig aktivitet. Snöbollar ska kramas för hand och de ska vara runda och fina men handgjorda. Allas snöbollar är olika och därmed den som gör bäst snöbollar vinner oftast. Inte så konstigt tycker jag. Det här verktyget tar bort allt som är heligt med snöbollar och snöbollskrig. Hur jobbigt kan det egentligen vara att göra snöbollar?

Varför ska man neka barnen hela det roliga med att krama snöbollar, känna snön knasta i händerna - göra den där perfekta snöbollen som man kan kasta och träffa på precis perfekt sätt? Det är ju en del av uppfostran ;-)

Sen är den ju verkligen ändamålsspecifikt - vad man man använda Snowball Makern till förutom göra snöbollar? Ja, ingenting...

1. Den är helt onödig
2. Den gör bara en sak
3. Barn behöver snöleken i deras vardag
= Jag vill bara att den här saken försvinner och märker den därmed med MU stämpeln.

Om man nu skulle vara intresserad av den här får man givetvis tycka om den, smaken är ju som baken. Och då kanske man även är intresserad av dessa leksaker: Sno-Block Maker, Snow Ball Throwing Stick, Snow Molds och Snow-Paint.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails