tisdag 2 mars 2010

Chicken heaven

I söndags blev det en ordentlig söndagsmiddag med förrätt och huvudrätt dock ingen efterrätt eftersom vi både var otroligt mätta och trötta efter dagens arbete. Adde skottade undan allt snö på taket och var ute och höll på säkert 3 timmar. Svärmor och jag städade inomhus, så det var inte så mycket vilande för oss heller... Last sunday, we made sure to make a real sunday dinner with an appetizer as well as an entré, but we didn't make desert since we were extremly full and really tired. Andy had been showeling snow off of the roof for about 3 hous and my-mother-in-law and I cleaned the house. So there was no rest for the wicked...

Till förrätt blev det en variant av avokado och skagenröra. Svärmor skar ut avokadon ur skalet och skar ner det i lite mindre bitar. Hackade rödlök och blandade ihop tillsammans med hackad crabstick, jumboräkor, citron och dill. The appetizer was a play on a classic swedish appetizer, avocado with a shrimp/dill/majosauce. Mother-in-law chopped the avocado, red onion and mixed it together with chopped crab sticks, jumbo skrimp, lemon and dill. And then placed it all back into the avocado peel.


Till middag blev det vitlöksost och baby spenatfyllda kycklingfiléer i champinjon, spenat och kantarellsås. Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll med baby spenat och vitlöksost (från en Créme Bonjour Extra Vitlöksost 100 g). Jag använde mina brillianta rosa steksnöre i silikon, Food Loops för att binda ihop kycklingen och steka på kycklingen. Sen tillsatte jag stekt champinjon, rödlök och kantareller. The entré was a garlic cheese and baby spinache stuffed chicken breast in a button mushroom, chantarelle and spinache sauce. I used by brilliant Food Loops to keep the chicken together while I seared it. Then I added the pre-fried mushrooms and red onion.


Och därefter tillsätter man resten av vitlöksosten (från en Créme Bonjour Extra Vitlöksost 100 g) och mjölk/matlagningsgrädde. Krydda med valfria kryddor, t.ex. paprika, citronpeppar, lite chili och låter det sjuda lika länge som det tar att koka riset. Precis när det är klart lägger man i hackad baby spenat, så mycket eller så lite som man själv vill ha, och rör i så att den blandas i såsen. Then I added the remainder of the garlic cheese packet (about 100 g) and added enough milk or cooking cream to make a large enough sauce. I seasoned with paprika, lemon pepper, some chili and then I let it simmer until the rice was cooked. Just before serving I added some shredded baby spinache and let it wilt into the sauce.


Servera kycklingen med ris och avnjut. Detta är riktigt gott och jag kommer garanterat att göra om det i olika varianter och smaksättningar. Det var väldigt lätt att laga och väldigt smakrikt. Och eftersom jag försöker att äta mer järnrikmat så kommer jag att tillsätta mycker mer baby spenat nästa gång. Mums! Serve the chicken with rice. This is a really wonderful dish, rich in flavor and very lean. And I'll be making it again, in different variations and tastes. It's really easy to make. And since I'm trying to add iron to my diet I'll add more baby spinache next time. Yum!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails