Laxtårta (ca 8 port)
Bryt sönder 8 skivor kavring och lägg i en mixer tillsammans med 75 g smält smör. Pulsera tills det har blivit en gryning massa. Tryck ut massan i en springform, ej på kanterna, jag lägger alltid bakplåtspapper underst så att det ska vara lätt att lyfta av den.
Lägg 200 g rökt lax, tillsammans med 400-600 g Philadelphiaost ( beroende på hur hög du vill ha den, jag använde 400 g) och 1 ½ dl majonnäs (gärna citron on du har det) i en mixer. Och mixa tills du är nöjd. Vill du ha små laxbitar är går det alldeles utmärkt att ha det så.
Lägg 4 gelatinblad i blöt i 30 minuter och därefter smält dem försiktigt. Tillsätt i mixern, när de har smällt tillsammans med 1 ½ dl dill och 1 dl gräslök (går alldeles utmärkt med frysta örter). Pulsera så att smeten blandas ihop.
Om du vill vara säker på att få ut "tårtan" så kan du lägga OH-papper runt kanterna på springformen, men det går alldeles utmärkt utan, med hjälp av en slickepott. Häll smeten på botten och knacka lite lätt på formen så att det inte finns några luftbubblor i smeten. Ställ "tårtan" i kylen minst 12 timmar eller i frysen för senare användning.
Ta fram tårtan ca 15 minuter innan servering och garnera med 200 g rom eller skalade räkor, eller vad du tycker ser fint ut.
Otroligt gott och enkelt!
A really tasty Salmon tart that I really truly recommend you to try. It is great as summer food and can be made as a big tart in a springform or as smaller portion-sized tarts, as shown above.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar