torsdag 22 april 2010

Easter dinner

Vi firade påsk i år tillsammans med lillebror och Hansson. Det var otroligt trevligt och jag tyckte det var riktigt roligt att laga maten till påskmiddagen. Här kommer det lite bilder på hur det såg ut hos oss i påskas.

We celebrated easter with little brother and Hansson. We had a really great time and I thought it was so much fun to cook an easter dinner. Here are some pictures of the food and how we made out easter memorable.
Det dukade bordet. The dining table.
Buffebordet. The buffé table.
Laxtårta - otroligt god! (recept kommer) Salmon tartlets - really incredably good! (the recepe will come).
Sill: Middsommarsill (vår favorit), senapssill, vitlökssill och löksill. Swedish herring with 4 flavors, mustard, garlic, onion and Midsummer. 
Mammas sillröra (åh, dregel) och 3 sorters ägghalvor, med räkor, lax och kaviar. My moms herring mix (devine) and egg halves with shrimps, smoked salmon and Swedish caviar. 
Tillbehör: hackad rödlök, gräslök och gräddfil. Condiments: chopped red onion, chives and sour cream. 
Rökt Mexikansk korv. Smoked Mexican sausauge
Stekt bacon och ugnsbakad leverpastej (Addes familjetradition till alla smörgåsbord).. Fried bacon and oven baked leverpaté (Andy's family's tradition).
En enkel grönsallad med ruccola, sugarsnaps och röda cocktailtomater. A simple green sallad with arrugula, sugar snaps and red cocktail tomatoes. 
Ugnsrostad lammstek, kryddad med rosmarin och vitlök samt en gorgonzolasås. Ovenroasted lamb with rosemary and garlic and a gorgonzola sauce
En trattkantarellomelett och en räkomellett. An black chantarell omelett and a shrimp and chives omelett.
Kokt potatis, köttbullar och prinskorv, ett absolut måste till varje smörgåsbord. Boiled potatoes, meatballs and small sausages that we in Sweden call Prince sausages, a must on every Smörgåsbord. 


Till maten blev det öl och snaps, O.P ett självklart val =) With dinner we drank beer and snaps, O.P, a requirement for a Smorgåsbord. 


Efter middagen stod magen i 4 hörn och vi såg till att vänta med att äta desert. Vi spelade Guitar Hero och hade det väldigt trevligt istället. After dinner we were so full that we waited quite a while for dessert. And I'll tell you it was quite worth the wait =) We played some Guitar Hero and had a great time! 


Mammas cheesecake (som är godast i hela världen. Moms cheesecake (the best recepe in the whole world). 


En varm hallonsås som är ett måste till cheesecaken. A warm raspberry sauce, a must with the cheesecake. 


Och en Moccasemifreddo, önskad av Adde. And a Moccasemifreddo, which was one of those things that Andy absolutly wanted to have. 


Vi drack kaffe till efterrätten och även en aveq om man ville så ha. We drank coffee and an aveq for those whom wanted.


Som ni ser så åt vi enotmt god mat och hade det väldigt trevligt! Tack till er alla! We really did have some awesome food and we did have a great time. Thanks guys for making it really great!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Feel free to "borrow" texts and pictures, please let me know and link back here.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails