fredag 23 juli 2010

Östermalmsmorden / The Upper-Class Murders

Avslutat: Östermalmsmorden, Lars Bill Lundholms första bok om kommessarie Axel Hake. Jag har tidigare läst Kungsholmsmorden och gillade den skarpt men det var några år sedan. Östermalmsmorden är bra, lite lite långtråkig och långranding men en spännande historia om ett mord i en av Stockholms finaste delar.


Från Bokus:
Hon kommer från en fin familj, har gått på de bästa skolorna, varit förlovad med samma kille i flera år och bor på det fashionabla Östermalm i Stockholm. Cathrine Haldeman-Spegel är helt enkelt en typisk överklassflicka. Men plötsligt hittas hon mördad i sin lägenhet, huggen till döds med en jaktkniv. På badrumsspegeln står det, skrivet med läppstift: slyna. Vem var egentligen Cathrine och vad döljer sig bakom Östermalms fina fasader?

Kommissarie Axel Hake blir ansvarig för att leda utredningen. Hake har aldrig känt sig helt bekväm bland människor som har allt. Men nu måste han röra sig i deras miljö för att kunna lösa mordgåtan. Han tvingas bekanta sig med människor han aldrig annars skulle ha träffat, människor som inte drar sig för att göra vad som helst för att få som de vill.

Betyg: K K K / 5K

A couple of weeks ago I finished Östermalmsmorden / The Upper-Class Murders by Lars Bill Lundholm, it's the first one in the fiction series about murders in different areas of Stockholm investigated by Detective Axel Hake. A good story altough somewhat long winded. They have been translated to english.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Fotograf © Copyright - All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails