Brownies:
- 2,5 dl smör eller margarin
- 2,5 dl kakao
- 5 dl socker
- 4 ägg
- 2,5 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/4 tsk salt
Värm ugnen till 180 C. Smält smöret och blanda i kakaon. Dra av värmen och blanda i sockret. Knäck i äggen, ett i taget. Blanda i mjölen och blanda tills smetigt. Blanda i vaniljen och saltet. Grädda i en smörad och mjölad form - 18 cm * 28 cm. Grädda i 20-25 minuter.
Glasyr:
- 6 msk smält smör
- 1,25 dl kakao
- 3/4 dl starkt kaffe
- 5 dl florsocker
Blanda ihop ingredienserna och garnera browniesarna innan eller efter du skär dem i rutor.
(Dessa, som sagt, går utmörkt att frysa. Se bara till att frysa browniesarna och glasyren separat, och ta fram och garnera när du vill äta dem.)
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar