torsdag 3 mars 2011

Lincals havrebollar

Jag älskar Lincals havrebollar, ni vet dom där havrebollarna som kommer i gula och bruna kartonger som man köper i livsmedelsbutiker. De är som en drog...

Men jag har alltid tyckt att de borde vara lätta att "baka" själv. Men jag har aldrig testat och det är nog för att jag inte hittat ett tillräckligt bra recept. Men nu ni!

Dessa är krämiga och otroligt goda, och de kan göras snabbare än att handla och de kan varieras i oändlighet. Och så är det godare än de köpta och man vet precis vad som är i dem.



270 g smör
3,5 dl socker
3,5 tsk vanilijsocker
1 liter havregryn
0,75 msk kakao
1 dl kaffe
2 dl kokosflingor

1. Om du har extra tid, ställ gärna fram smöret några timmar innan så att smöret är mjukt.
2. Lägg smör, vaniljsocker och socker i en bunke. Vispa kraftigt i 5 minuter med elvisp.
3. Tillsätt havregryn (i omgångar), kakao och kaffet. Vispa i 5 minuter till, kraftigt.
4. Ställ smeten kallt en stund att stelna till, ca 30 minuter.
5. Forma sen bollar, om du vill ha stora (som köpta) gör ca 25 st, om du vill ha lite mindre gör ca 50 st. Rulla sedan bollarna i kokos eller pärlsocker.

Otroligt goda! Ni kommer aldrig köpa havrebollar igen.


Translation:
We made these really yummy creamy oats and coconut balls. It's not a baked good but more like a tasty treat.

/Karoleen via my iPhone

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails