Förra helgen åt vi denna goding till efterrätt och nu när det är fredag är det ett perfekt tips till er. Last weekend we ate this delicious concoction and it's a perfect tip for you on a friday.
Chokladmousse med kaffesmak / Chocolate mousse with coffee flavor
Chokladmousse:
125 ml mjölk
125 g choklad
1 äggula
15 g smör eller margarin
125 ml grädde
Chocolate Mousse:
½ cup milk
125 g chocolate
1 yolk
15 g butter
½ cup cream
Vit chokladmousse:
½ dl kaffe
100 g vitchoklad
1 äggula
3 dl grädde
White chocolate mousse:
10 tsp coffee
4 oz white chocolate
1 egg yolk
1.2 cups cream
Garnering: Flisad choklad eller chokladbönor.
Decorations: Chocolate beans or chopped chocolate.
1. Häll mjölken i en kastrull och värm tills mjölken precis börjar koka.
2. Hacka under tiden chokladen.
3. När mjölken börjat koka tillsätt chokladen och dra kastrullen från värmen.
4. Vispa i chokladen i mjölken, ställ i en termometer och värm till 45 C.
5. Vid 45 C tillsätt äggulan och vispa.
6. Tillsätt därefter smöret och vispa smeten blank.
7. Vispa för att kyla ner smeten.
8. Vispa grädden lagom hård.
9. Tillsätt den svalnande chokladen och vänd.
10. Häll upp i skålar eller i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar.
Repetera steg 1-5, men byt ut mjölken mot kaffet och choklad mot vit choklad, enligt receptet. Hoppa över steg, 6 och fortsätt receptet. Häll moussen över den stelnade moussen i skålen eller glaset och ställ kallt i minst 3 timmar. Garnera med chokladböna eller flisad choklad för servering.
1. Place milk in a small saucepan and bring milk to boil.
2. Meanwhile chopp your chocolate into small pieces.
3. When milk has just boiled add the chopped chocolate and remove from the heat.
4. Stirr till chocolate is dissolved in milk. Add thermometer to the saucepan and heat till 45 C.
5. At 45 C add the separated egg yolk. Whisk till egg yolk is incorporated.
6. Add butter and whisk till combined.
7. Keep whisking to cool mixture.
8. Whip your cream slightly, allow to be slightly fluffy.
9. Add chocolate to your whipped cream and fold together.
10. Pour into bowls or glass and set in the fridge for at least 2 hours.
Repeat steps 1-5, but replace milk with coffee and chocolate with white chocolate according to reciepe. Omit step 6 and continue thru steps 7-10. Pour over the other stiffened mousse and set in fridge for at least 3 hours. Decorate with chocolate beans or chopped chocolate before serving.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar