![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTAPo7KOOo55RpyBof_idUwb9UTO3EFizBmNrJsBwV3cElsUo8D8NTZGWajaxdOqtdUsWTETmYA2xzTsU3_ZsgmzmRmQukrWIUCJLLDULg-kUJdCI2BZEH1PcVPbyDqn3XieLqW1FuuqY/s400/BLOSSA+11_med+tydlig+skugga.jpg) |
Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. |
Varje år kommer Blossa ut med en starkvinsglögg och i år är smaken:
Kaffe, specifikt Arabica från El Salvador.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnMWsqiFJJ9IB2sA5ojuj8d1GDrP_a-zoB3LtbuSQBD84SdG77HhZTIyrfyaNLFybK_JkF04kqhvrMNepEngULnln49LfvFuekhc500Qs_GhEiHAS6U11u-HMaCNoRmRctEHssZRo8LFY/s400/CDblossa_6403.jpg) |
Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. |
Flaskan är snyggast hittills och jag skulle helt klart köpa glöggen bara för flaskans skull, eftersom jag inte är så jätteförtjust i starkvinsglögg.
13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvdZvwLviahAbUViyhxX5MfCN5-H-QhxQiaohv9cWrgF3HHJpdwuaMAJNgEkdYjQEHVY9DJn7qGHk0-mujk3w6c4RcN8Nb733phALvmXCQTzgz4expkrcVMzZblax_0hag1-Mgo3oRCw0/s400/CDblossa2011_6934.jpg) |
Med tillåtelse av Blossa, Bokablossa.nu. |
Om du vill förboka glöggen, som jag har gjorts, så kan du göra det
här.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar