fredag 25 februari 2011

Minako sushi

Igår åkte Adde och jag till bilhandlaren för att provköra en ny bil. Vi har funderingar på den nya Subaru Outback. Så efter en långtur till alla svåråtkomliga platser och mördarbackar för att testa fyrhjulsdriften så tog vi oss in till S-tälge för att äta middag.

Denna gången skulle vi testa sushi från Minako på Badgatan.


Det var väldigt mycket folk i lokalen och det bådar ju alltid gott. Grevinnan och Sir har tipsat om sushin här, S-täljes bästa sushi.

Vi beställde in varsin misosoppa och så en Gyoza att dela på. Gyozan är en fläskfylld dumpling som har stekts för lite extra knaper. Jag älskar dumplings, men dessa blev tyvärr ingen favorit. De var soggiga och konsistensen var otroligt slime-ig. Och såsen som serverades till smakade ingenting. Trist.


Sen blev det sushi. Och ja den var god. Lite annorlunda maki-rullar med någon konstig vit sås i, men goda ändå. Variationen var stor och det är bra, men jag gillar verkligen inte strömmingsfilé-aktiga nigirin.


All-in-all ett mysigt ställe med högt till tak, kul inredning, trevlig personal och god sushi. Hit går vi gärna fler gånger.

Nästa gånga kanske det blir nån terayaki eller kanske fondue (vet inte vad japansk-fondue heter). Men det fanns massor med andra alternativ om man inte gillar sushi.

Rekommenderas!

/Karoleen via my iPhone

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails