måndag 21 februari 2011

Bergets hen weekend


För lite över en månad sedan var det dags för min barndomskompis Bergets möhippa. Möhippegänget träffades i december hemma hos en av hennes gymnasiekompisar S och planerat en massa knasigheter. Och den 15:e januari, 2 veckor innan bröllopet var det äntligen dags. 


Vi träffades kl 8, både möhippegänget samt svensexegänget, utanför lägenheten i Johanneshov och skulle gemensamt ha frukost hos Berget och A2. Berget visste att killarna skulle komma och hämta A2, men kl 10, så lite förvånad skulle dom båda två bli. Först skickades killarna upp för att överaska A2 och efter 5 minuter gick vi upp och överaskade Berget. 
Förhoppningsvis blev Berget lite förvånad när vi stod där alla 8. Tydligen hade de legat i sängen när vi ringt på så jag antar att det funkade. Berget skulle egentligen ha åkt "hem" till våran hemstad för att baka tårtor med sin mamma - eller det var i alla fall vad vi fick henne att tro eftersom vi bad hennes mamma vara med på överaskningen.

Det var massor med folk inne i lägenheten och pojkarna började duka fram frukost och så blev det frukost och whiskeyprovning för A2 och Berget fick sin camelback fylld med vatten så att hon inte skulle få ont i huvudet under dagens gång. Även en krona och slöja fick hon ha på sig under dagen...
Det skålades med champagne för brudparet och sen började det bli dags att röra oss. Berget fick i uppgift att packa sin väska och A2 fick massor av saker att hitta och ta med sig för sina äventyr. Berget skulle ha med sig lite varma kläder, något att ha på sig på kvällen, oömtåliga kläder och sin camelback.
Tjejerna tog med Berget och rörde oss mot bilarna. Då fick Berget sätta på sig en ögonbindel och vi började att åka mot Medborgarplatsen och Anna Fryklunds studio Atelje Clay/Drejstudion för drejning. Först skålade vi lite med champagne och sen fick vi en lektion i hur det går till när man drejar. Det såg väldigt lätt ut men som vi märkte ganska snart.
Bergets alster en hjärteskål, eller var det kanske meningen att vara något annat?
Här sitter vi och drejar allihop. Vi fick "låna" varsin sopsäck så att vi inte skulle förstöra våra kläder. Jag tycker det är så fint när Berget sitter där med sin slöja och krona. 

Efter drejning och att vi fick leva ut våra artistiska drömmar. Sen att det kanske inte blev så bra egentligen det spelade ingen som helst roll. Jag lyckades producera 2 stycken små skålar som jag tänkte använda som saltkar. 

När vi kom tillbaka till bilarna så fick Berget en otroligt vacker orange overall som hon skulle ha på sig. Och igen sattes ögonbindeln på och så bar det av mot Hellasgården för femkamp och lunch. Vi hade ju otrolig tur eftersom det fanns massor med snö så vi kunde leka som små barn. 

Det första Berget gjorde var att hoppa i första bästa snöhög. Precis som vi hade hoppats på att hon skulle göra. Slöjan och kronan fortfarande på. 
Alla i mängder med kläder och alla sakerna som vi skulle ha med för att kunna leka, äta och ha det roligt. Det var grymt mycket folk och barn överallt. Det var ju en solig och "varm" vinter dag.
Sen lektes det massor med lekar som Bergets gymnasiekompis U hade ordnat. Bland annat handduksleken som gick jättevilt till.
Pulkarace i backen.  Berget vann trots att vi inte gjorde oss till.
Staffett - K2 kryper och F skuttar. Jo då vi skrattade mängder!
Ännu mer stafett.
Sen, lite på chans, så träffade vi på killarna i backen. Vi hade planerat på olika håll och så visade det sig att vi hade bestämt att båda gängen skulle till Hellas under dagen. Lite roligt ändå. A2 hade massa uppdrag han skulle klara av och sen skulle det bli bastubad och isvaksbad.
Sen började vi elda så att vi skulle kunna fixa lunch. Finns det något godare än att grilla korv i pulkabacken och dricka varm choklad?


Grillkorv. MUMS!
När vi var trötta, blöta, kalla och väldigt avlekta så började vi röra oss hemåt till S för att ha en spa-kväll. Vi dukade upp ett gottisbord med champagne, oliver, nötter, chips, choklad osv. Berget fick frågor att besvara, som A2 tidigare hade svarat på.
Sen blev det bastubad med hårinpackning och ansiktsmask. Det var otroligt skönt eftersom vi hade varit ute och lekt hela dagen. En riktigt relax - mysigt.

Sen blev det dags för att börja laga lite mat. S hade dukat vackert uppe i lägenheten och så hade vi tagit med bilder på några av Bergets vänner som gärna skulle ha viljat vara med men inte hade kunnat, bl.a. Grevinnan som var "hemma" i Indien.

Berget fick sätta sig i soffan och njuta av lite alkohol medan vi andra delades upp i tre olika, förrätt, huvudrätt och efterrätt och så skulle Berget sedan bestämma vad som blev godast. Menyn var redan bestämd men vi skulle se till att laga den så bra vi kunde.
Berget fick även ett stort paket av Scrapbooking grejer. Det skulle bli hennes aktivitet medan vi andra lagade mat. Berget är inte riktigt en scrapbooking-tjej om vi säger så. Men hon visade sig vara riktigt duktig och verkade ha väldigt roligt.
Titta så fint och lite stalkary kortet blev =)
Förrätt: Krämig champinjonsoppa
Huvudrätt: Gräddig fläskfilé med smak av sambal oelek med potatisklyftor och en fantastiskt färgglad sallad med avokado och granatäpple. Så gott!
Efterrätt: Kladdig kladdkaka med grädde och blåbär.

Berget kunde inte riktigt bestämma vad som var godast, men det spelade ju ingen som helst roll. Det var så gott och vi njöt av att bara ha det trevligt tillsammans med Berget.


Sen blev det paketutdelning. Alla hade fått ta med sig ett paket med något som karakteriseras personens förhållande med Berget och då fick hon gissa vem som gett henne vad. Från mig fick hon något som verkligen är vi - en liten När och Fjärran-nyckelring som jag hade gjort till henne. 


Därefter blev det fest hela natten lång, med roliga lekar, drinkar och massor av skratt. Det blev verkligen en underbar dag och jag hoppas att Berget gillade sin dag!



Grattis gumman!






Pictures from my dearest Bergets hen-weekend. It was a great day and I hope that she liked it. =)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails