fredag 12 februari 2010

Julgodis

Några helger innan jul, sista helgen innan vi åkte till Kanada så såg vi till att fira lite med våra vänner. Bl.a så hade vi godistillverkning och julklappsutdelning med mina älskade barndomsvänner K2, Berget och Grevinnan och deras respektive. En tradition som vi har haft ganska många år och hoppas kunna ha i många många år till...

Vi träffades som vanligt hemma hos Grevinnan och Jugge och när vi kom fram var fikan uppdukad. Hembakta lussebullar, kamel och elefantpepparkakor och glögg. Berget hade även bakat schakrutor till fikat.


Efter mycket skratt och mycket prat var det dags att börja med godistillverkningen. Det skulle bli ganska många sorter så det var bara att sätta igång. Pojkarna tog tag i pepparkakshusbygget, avritat från Grevinnan och Jugges egna hus och vi flickor fick ta resten =) Jag kan lova att de 4 pojkarna hade fullt upp med att hyvla, måtta, skrapa, stabilisera, bygga och vinkla bara för att få ihop huset. Men det gjorde dom bra. Grevinnan började med ischokladen, Berget och jag började med Mozartkulorna och K2 satte igång med mintkyssarna.

Vi hade det mycket roligt när vi höll på, det var kladdigt och vi skrattade så att vi stog dubbelvikta och som en liten bonus blev otroligt mycket godis, t.ex Mozartkulorna och 4 sorters tryfflar med olika smaker.

Grevinnans ischoklad blev jättefin...

Daim och K2 mintkyssar, eller som vi numera kärleksfullt kallar dem ättikskyssar =)


Pojkarnas pepparkakshus, visst blev det fint? Jätteduktiga eller hur?


Sen blev det middag, kycklinggryta med pasta.


Efter maten blev det godis-plock och så den traditionella julklappsleken, ni vet, alla slår en tärning och så får man ett paket och sen får man "byta" paket i nästa omgång och sen i tredje byter man igen men när paketen är öppnade. Mycket roligt och det blir nästan alltid något paket som alla slåss om...

Och så allas paket...


Svårt att visa hur roligt vi hade det, men lite kan ni kanske kan tänka er hur kul det var. I paketen låg det b.la ölglas, kalendrar, stjärnstekpannor, strumpor, dörrlarm och den fantastiska korkskruven =)


Älskar er mina vänner!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails