onsdag 29 juli 2009

Gotland dag 5

Vi kom upp i lagom tidig tid idag och fick i oss frukost utan några som helst bekymmer. Innan vi åkte iväg hann vi fota våra omgivningar lite mer, det var otroligt vackert tycker jag.


Vi styrde ner mot Burs kyrka och plockade dagens första cache. Inte så mycket att hurra för där.

Därefter åkte vi till fiskelägret Kapellet. Något jag verkligen gillar här på Gotland är dessa fiskeläger som dom gjort om till bostäder. Det verkar vara så mysigt att bo så nära havet och husen är verkligen underbart söta.


Sen åkte vi kustvägen norrut och hamnade på ett ställe intill vattnet bredvid några stora vindpropellrar. Här fikade vi lite och njöt av utsikten trots att det var ganska mulet.


Därefter åkte vi till Gotlands mest exotiska plats (enligt Gotlandsguiden), naturreservatet Näsholmen och till det som kallas Savannen. Det ser verkligen ut som att vi hade hamnat i Afrika i Savannen. Vi väntade bara på alla de farliga djuren. Lite som att åka på safari.


Också ute vid Näsholmen finns det en väldigt vacker fyr som Adde och jag fotade ganska mycket.


Om det hade varit lite senare på dagen hade vi garanterat försökt att ställa oss i närheten för det var verkligen jättefint här.


Strax senare stannade vi vid fiskelägret Nabben och tittade lite.


Ja, just det, vi åt lunch också :-).


Sen bar det av till När och till Lau. Det var ganska ointressant på båda ställena, trots allt man hör om det. Men vi stannade till vid Lau kyrka för en cache. Laukyrka var otroligt häftig och såg ut som en upp och ner vänd båt. Annorlunda!


På vägen ut mot Ljugarn besökte vi Lau källa och Laugrotta. Där fick vi en ordentlig regnskur. Vattnet vid källan var faktist inte så himla gott men vi var ju tvungna att smaka ändå.


Sen kom vi ut mot kursen till Ljugarn och så tänkte vi fika men fiket vi tänkte fika på Espegard (där vi var med Anna i december) stängde 17 idag. Och gissa vad klockan var? Jo just 17.10. Trist.

Ljugarn hade vi ju besökt tidigare dock inte på sommaren och jag måste nog erkänna att jag gillar det mer på vintern. Det är lite för turistigt för min del.


Vi tänkte försöka åka in på Folhammar raukområde och ställa oss där för natten, men tyvärr får man inte åka in där med bil alls, vilket blev lite av en besvikelse. Tyvärr var vi båda två lite för trötta, grininga och hungriga för att vi skulle ut och gå runt på raukområdet så vi skippade det helt enkelt. Trist åter igen. Vi hade gärna sett det annars men det får bli en annan gång.

Vi åkte norrut för att försöka komma ut på kusten och hitta ett ställe för natten och då blev himlen mörk. Trots det kom det inte riktigt nåt regn.


Vi hittade en liten väg in på ett område och enligt kartan skulle man komma ut i närheten av vattnet så vi gjorde ett försök. Vägen var i grymt dåligt skick och det var både lös sand, sankhål, stora stenar och annat hemskt. Så det var verkligen inte så himla bra väg att åka men Adde fixade det gallant.


Tillslut åkte vi ner mot fiskelägret Sjaustru. Där hittade vi en övernattningsplats som kanske inte var helt optimal. Vi var inte ensamma och det var inte jättevackert, men det funkade som en nattplats. Det finns även ett naturreservat precis innanför som kan vara värt ett besök. Det var nära till havet och vi kunde sätta igång generatorn för att få lite 230V. Allt går inte att ladda på 12V.

Till middag blev det sambalkyckling med fetaost och svarta oliver, som serverades till pasta. Sambalkyckling heter den nymera för att jag hällde i halva sambalburken i maten. Den blev dock inte så stark som vi trodde. Tur var väl det, haha...

Solen gick ner över horisonten och musiken från nattlivet i Ljugarn började, vi hörde det tvärs över viken.



Sen blev det lite datornördande på kvällen innan sängdags med varsin avec, en Laphroaig whisky och en Baileys.

Jo då, vi har det rätt bra...

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails