torsdag 26 mars 2009

Kairo dag 1 (del två)

Igår tittade min barndomsvän Kylie förbi. Det var 20 år sedan vi sågs sist här i Kairo. Vi bodde grannar i Zamalek och gick i Brittish International School of Cairo (B.I.S.C) tillsammans. Eftersom vi inte har pratat speciellt mycket sen dess hade jag inte riktigt några föväntningar på att träffa henne, jag tyckte det skulle bli otroligt roligt men det är ju en liten svår situation.

Allt gick jättebra. Kylie, som här hälften Engelska hälften Italienska, var super trevlig och vi hade jätteroligt ihop. Hon var söt och mysig och bara allmänt underbar. Svårt att säga att det var precis som förut eftersom vi var 5 och 6 år gamla då men det kändes bra.

Kylie har även en storebror som också var min vän bor även i Kairo. Så när Kylie kommer tillbaka från sin semesterresa till England och Italien (i veckan) så ska vi träffas alla fyra och ta en tur ut i öknen. Det ska bli kanon!

Kylie stannade bara några timmar eftersom hon hade en massa att göra innan sin resa. Men vi hann med en fika med goda godsaker som hon tog med sig, Egyptiska godsaker.


När Kylie åkte vidare beställde vi hem McDonalds så att mamma skulle få i sig lite mat innan hennes flygning. Sen försökte vi hjälpa mamma med sin packning och försökte se till att vi visste var allting fanns, är och hur det fungerar. Vi har ju aldrig varit här själva tidigare - så det är ju en del saker att tänka på. Mamma gjorde verkligen allt för att vi ska trivas. Hela kylen, frysen och skåpen är fyllda med mat. Vi saknar ingenting. Tack snälla mamma för all hjälp!


Vi beställde även hem öl och lite annan dricka. Det är så smidigt i Kairo att man bara ringer till "systembolaget" och får allt hemskickat.


Sen åkte mamma mot flygplatsen och vi tänkte gå ut men vi orkade faktist inte riktigt. Så vi stannade hemma och beställde pizza från Pizza Hut.


Vi beställde en Super Supreme och en Hot Spicy. Så nu har vi massor av pizza i kylen. Det är aldrig fel ;-)


Och så har dom en liten indikator på kartongen så man kan se när man tar emot pizzan att den fortfarande är varm. Det är ganska smart!


Sen tittade vi på lite film och bara njöt av att vara i Kairo. Jag råkade dock knäa Adde i ansiktet - det var kanske inte så bra ;-).

Det blev rätt sent trots att vi var trötta men det kändes bra ändå. Jag vaknade tyvärr strax efter kl 06:00 och har inte kunnat somna ännu. Adde sover fortfarande och jag hoppas att han kommer vaknar utsövd snart.

Ser nu att vi har ätit extremt mycket skräp mat idag, men vad gör det - vi är ju på semester och så är det så grymt billigt med mat och hemkörning här så man orkar ju knapt ställa sig vid spisen. Mikron är "jobbigt" nog. ;-)

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails