lördag 12 maj 2012

Bergets 30-års dag

I barndomsgänget KFC så är Grevinnan ett år äldre än vi andra och firade sin 30-års dag förra sommaren, men i år är det dags för oss andra. Men först ut var det Bergets tur och hon bjöd på en fantastisk kakbuffé dagen till ära. 

Med ett nytt husköp och hennes egna intresse så önskade sig födelsedagsbarnet trädgårdsredskap, växter och lite andra små detaljer bl.a en Mon Amie burk. Vi ville gärna ge henne ett äppelträd som kommer pryda deras trädgård i nya huset men med tanke på att det inte riktigt var rätt tillfälle i april att ge Berget ett äppelträd fick hon en Mon Amie burk med ett äpple i... =) Trädet får hon köpa själv senare, så får hon både bestämma tillfälle och äppelsort. 

Lägenheten var dekorerad med vackra servetter och serpentiner och överallt fanns det vackra kakfat fyllda med hemmabakade kakor. Vilket jobb för att få fram ett sånt välfyllt fantastiskt kakfat. Även en del av dekorationen också all vackra buketter som födelsedagsbarnet fått både per bud och av gästerna och det luktade så gott i hela lägenheten och vackert var det ju så klart också =) 

Jag tror att det var 7 eller 8 olika sorters kakor, Kolakakor, chokladbollar, chocolate chip cookies, chokladpinnar, macaroner, mini cupcakes och hallongrottor men också 4 olika macaron-sorter, bl.a jordgubb, citron och choklad. 
Oj oj oj oj...det var svårt att välja vad man skulle smaka...

Jag är väldigt svag för macaroner och dessa var helt otroligt goda. Det godaste jag smakat helt klart. Jag tycker oftast att mandelsmaken tar över för mycket men dessa hade en väldigt bra balans. Citronmacaronen var supergod. 

Finfina kakor och så härligt urval. 

Hallon och chokladmacaron. Oh my!

Jordgubbsmacaron. 

Mini cupcakes - så söta. 

Det var en riktigt mysig dag och jag hoppas verkligen att Berget kände sig ordentligt firad. Vi gäster hade det supertrevligt med kaffe och kakor och trevligt sällskap. 

Tack snälla Berget för allt och grattis än en gång gumman!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .


Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails