torsdag 4 oktober 2007

ÄT mer Kanelbullar...


Eftersom det bör vara lag på att äta kanelbullar idag, bör man, om man inte vill köpa kanelbullar eller inte har några kanelbullar i frysen, baka några. Jag ska i alla fall försöka göra det i eftermiddag när jag kommer hem.

Här kommer ett ganska bra kanelbullsrecept.

Deg:
  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 50 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel
Pensling: 1 ägg
Garnering: pärlsocker

Gör så här:  Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.

NJUT och ät massor med kanelbullar, det är ni värda!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails