lördag 18 februari 2006

Inreda.com

Har hängt en hel del på Inreda. Dom har väldigt mycket trevligt där. Tyvärr har jag dock inte något "ställe" att inreda eftersom jag bor på ca 14 kvadratmeter och sen har jag inget pengarträd att nalla rikedommar från. Men när jag blir stor, stark och rik så kommer jag inreda mitt och Addes hus jättefint. Vi kommer få det väldigt vackert.

Grejen man måste tänka på är att man inte bara ska ha en stil, utan det bästa när man ska inreda är att man ska ha både nya och gamla saker, både moderna och klassiska, både små och stora, både favoritprylar och fina presenter, både lite tacky och stilrent... Man måste blanda och göra inredningen sin egen, man ska inreda på ett personligt sätt, man ska inte bo i ett hus som ser ut som en IKEA eller MIO -katalog men man ska ta bitar och detaljer från överallt. Inredningen ska visa personlighet.

Här är vissa fina inredningsdetaljer och småsaker som jag skulle kunna tänka mig ha i mitt hem (Adde, bli inte allt för rädd nu, det är bara jag som fantiserar lite)

Jag är ju som jag har pratat om i bloggen tidigare en riktig te drickare. Och jag har en elektriskvattenkokare inne på mitt rum, som jag anväder flitigt till te, kaffe, och soppa. Men när man har ett "riktigt" hem tycker jag att man borde ha en sån här fin vattenkokare istället, som man ställer på plattan och som tjuter när vattnet kokar. Speciellt när den är så här fin och rosa. Om man nu inte tycker om rosa så finns det andra färger.

Rosta bröd gör man ju ganska ofta. Och oftast är man ju ganksa groggy på morgonen men om jag hade haft en sån gullig barbapappa brödrost som den här så skulle jag garanterat bli lite lite lite lite lite bättre på att äta frukost. Om det nu skulle vara så att jag inte vill rosa bröd så kan man ju alltid rosta Poptarts *mums* eller köpa en sån där påse som man kan tilllaga vad som helst i brödrosten. Den passar ju bra med vattenkokaren också. Rosa =)


Kakburkar är ett måste i ett "riktigt" hem. Man måste ju ha nåonstans att förvara dom dussintals kakorna som ska bakas varje dag. Mmm...och med tanke på hur otroligt husmorlig jag är så kommer jag att baka minst 4 olika sorters kakor varje dag ;) Hm...man måste nog ha många olika kakburkar för att kunna kalla sig själv riktig husmor och då är det ju roligast om dom är olika. Det kommer bli massor med chocolate chip cookies, bruna bröd, havrekakor, kanelkakor och massor av andra godsaker.

Tillbringare är något man måste ha, om bara för att använda för att ha vatten på bordet. Den här hade ju ett fint mönster till och med och sånt gör ju en glad. En vardagsmiddag kan bli så mycket finare och mysigare bara man har några fina dukningsdetaljer, fina tillbringare, servetter och ljus.

Den här matlådan är ju underbar. Den kommer ju egentligen från Kina, eller rättare sagt så är det så här dom "gamla" kinesiska matlådorna såg ut. Man lägger alltså olika delar av maten i de olika facken. Man kan t.ex. ha ris i ett fack, wokade grönsaker i den andra och stekt kyckling i den tredje. Tanken är väl att det inte är en matlåda för enbart en person utan för flera stycken. Kanske lite otymplig att ha i kylen, men det vore bra snyggt. Om man ska på en pick-nick då vore den perfekt. Hm...kankse en investering för vårens alla pick-nickar, lagom till Valborg kankse?

Jag tycker inte man kan få nog av ljuslyktor. Det finns massor med fina och man kan till och med göra sina egna. Antigen att man ställer flera stycken i en grupp eller att man ställer dem var för sig bildar lite olika sorters ljus. Man kan alltid ha många ljuslyktor, det är nästan så att man inte kan ha för många. Det är väldigt fint och ganksa romantiskt att ha många ljuskällor i ett nedsläkt rum. Så mitt hus kommer ha många ljuskällor.

Dom här fotpallarna är gjorda i betong som värms upp av glödlamporna, så dom är både lite coola och uppvärmande. Samtidigt som dom kan lysa upp dom mörka kvällarna. Värmande fotpallarna är fantastiskt, det är nog en av dom absolut smartaste uppfinningarna någonsin. Det är mycket möjligt att mitt hem kommer att ha något liknande. Fotpallar är nämligen väldigt trevliga när det är kallt och ruggigt och man har kalla golv.

När jag var liten hoppade jag alltid på K brunnar, det gjorde väl i och för sig alla småflickor. Alla ville ju se till att dom skulle få så mycket KÄRLEK som möjligt. Desto mer brunnar man hoppad på desto mycket mer kärlek man kommer ha i sitt liv. Jag måste ha gjort ett bra jobb eftersom jag har mycket kärlek i mitt liv =). Den här badrumsmattan är faktist mycket gulligare än alla andra mattorna.

När jag får småttingar så skulle jag tycka det var väldigt gulligt att ha sånna här krokar till dom. Mammor och pappor brukar ju ha sina egna krokar och då tycker jag att lill-Adde eller lill-Karro borde få ha sin egen krok. Om inte en handuk så kan man ju hänga upp deras små über-söta tröjor eller nåt.
Ja som sagt så är jag lite av en drömmare, men om man inte drömmer om stjärnorna kan man heller inte nå trätopparna...
 Tjingeling!

Alla bilderna kommer från Inreda.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails