onsdag 29 april 2009

Cache 4: Bommersvik

Bommersvik konferens anläggning var nästa Geocache anhalt där vi klura lite på ledtråden, men hittade den ganska snabbt. Den här gången lämnade vi faktiskt en egen liten skatt i cachen också. Hoppas någon annan tycker att den är fin :-)

Cache 3: Kallfors Kvarn

Dag 2 av våran nya Geocaching hobby. Vår tredje cache var på Kallfors Kvarn var också en enkel cache. Jag har faktiskt aldrig varit vid Kallfors Kvarn trots att det ligger ca 5 minuter från mitt barndomshem. Vackert var det i alla fall och så fick vi lite sällskap av 2 söta ankor eller änder - jag vet faktiskt inte skillnaden!

Vackert var det i alla fall! Märks det att jag kanske är lite mer intresserad av själva fotograferande än letandet av cachen? ;-) Jag hittar aldrig något, så jag låter Adde leta och jag fotar roliga saker... Vi blir glada och nöjda båda två ;-)

Café Karlsson


1 del kaffe, 2 delar Baileys, 2-3 delar varmt mjölk och toppa med vaniljgrädde (vispa vispgrädden med vaniljsocker). Så gott att sitta på altanen och smutta på i solnedgången...

Cache 2: Saltå Kvarn

Våran andra geocache var Saltå Kvarn, ett otroligt vackert ställe. Det är otroligt vacker natur runtomkring Mora ån. Cachen var inte speciellt svår att hitta men vi tog vår lilla tid eftersom det var så vackert.

Tyvärr var inte fiket öppet när vi var där annars kan man faktiskt ta och fika när man är där. Det finns även en butik som säljer Saltå Kvarn produkter och bakverk. Det rekommenderar jag starkt!

måndag 27 april 2009

The BBQ season has begun

I helgen var Siro hemma hos oss. Mycket skratt, prat och god mat. Även årets första grillning blev det. Jag marinerade kycklingfiléer i egengjord marinad i ett dygn och gjorde en grekisksallad med fetaost, svarta oliver, rödlök och champinjoner. Till det gjorde jag en helt sanslöst god Tzatziki med massor av vitlök ;-). Adde grillade kycklingarna helt perfekta, mjuka och saftiga. Till efterrätt blev det även världens godaste och lättaste cheesecake.

Jo då, vi drack både Libanesiskt vin och kaffe Karlsson. Det var jättesmaskigt. Tyvärr var vi alla väldigt trötta så vi gick och la oss strax efter elva. Skönt eftersom vi var uppe kvart i 6 på söndagmorgonen för att åka och hämta mamma på flygplatsen.


Mycket trevligt var det, som vanligt. Vi längtar redan till nästa gång ;-).

Geocache:ing


Adde och jag har börjat med Geocache:ing.

Info från Geocaching i Sverige: Geocaching är en sport för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Sedan publicerar man så noggranna koordinater som möjligt, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet.

Med andra ord springer vi omkring i skogen med en GPS och försöker hitta skatter. "Skatterna" är allt ifrån en brustablettburk till en matlåda med en loggbok och små ditlagda "skatter" från de som tidigare hittat cache:n. På mindre än en vecka har vi hittat 6 cachar och varit ute 2 omgångar, Adde har till och med varit ute med J på lunchen och plockat 4 stycken. ;-)

Det roligaste är nästan att cacharna finns på de ställen man minst anar det. Det finns en i Järna, på en otroligt central plats som man går förbi nästan varje dag, där finns den. Gömd där inga Mugglare (sånna som inte Geocachar) kan hitta dem... Det är som att man är med i en liten hemlig klubb ;-).

Här kommer bilder från våran första cache i centrala Järna.

Nu är mamma hemma

Mamma är hemma på en liten visit, hon ska till skolan i helgen och för att vara hemma med oss "barn" lite också. Det är alltid trevligt att ha mamma hemma, trevligt att bli omhändertagen :-) Mamma lagar självklart maten här hemma nu också. Till middag igår fick vi supergod stekt fisk (hajmal), till lunch var det typ kebabtallrik och till middag nu blev det Bamya med Baladi bröd. Bamya är en egyptisk maträtt vars primära ingrediens är Okra eller Ladyfingers som dom också heter. Okran är kokad i en otrolig tomatsås som man sen äter med ett grövre pitabröd, Baladi.

Tyvärr är det jättesvårt att ta ordentliga bilder, så ni får bara make-do med dessa. Mums - BIG TIME! Snacka om att vi alla är glada att mamma är hemma och lagar mat åt oss ;-).

Det godaste just nu...

... är kycklingsallad med svarta oliver, rödlök, fetaost, champinjoner och kryddig kyckling. MUMS!!!


Påskkycklingar

När vi kom hem till Sverige från smekmånaden i Egypten hittade vi små husdjur på byrån i sovrummet. Det var svärmor som hade adopterat dem innan hon åkte till Kanada. Visst är dom jättesöta?!?!

MVG

Världens godaste, enklaste och NYTTIGASTE tomatsoppa någonsin! Jag har gjort den i många år nu och alla som smakar den älskar den!

1) Krydda den som ni vill.
2) Fryses in och tinas perfekt.
3) Nyttig.
4) Barnvänlig.
5) Allergikersäker (såvida man inte råkar vara allergisk mot tomat ;-) ).
6) Inte en massa tillsatser eller färgämnen.

Nyheter hos Cocoo

Smyckesbutiken Cocoo har fått in otroligt vackra nyheter i april. Jag är jättesugen på dessa halsband...


Jag har möjligheten att erbjuda alla mina läsare: 15 % rabatt på hela köpet när ni anger koden: bloggspecial. Gå in på Cocoo's sida och njut av de otroligt vackra smyckena.

Kort 16 & 17

När vi var på semester damp det ner 2 nya "bröllopskort" i brevlådan. Det är lika roligt varje gång vi får korten, man blir så glad :-)


Kort 16: Från Kusin Tobbe
Kortet är ett fotografi som han själv tagit i Guatemala, visst är det väldigt vackert!


Kort 17: Från Ingrid och Calle
Visst är det ett underbart sött kort? Snacka om gosiga hundar.

Tack Tobbe och Ingrid och Calle!

Fler kort finns här.

I helgen städade vi äntligen bort julen (!!!) från ett av husen. Vi hade faktiskt inte speciellt mycket julpynt framme och därmed var det ganska lätt att plocka bort julsakerna snabbt. Tyvärr (?) glömde vi bort att plocka bort ljusstjärnorna som vi har i sovrummet. Jag tänkte inte alls på att de var julsaker eftersom jag tycker de är så fina. Det enda som gör att dom verkligen är julsaker är ju att dom är röda.

I helgen städade vi äntligen bort julen (!!!) från ett av husen. Vi hade faktiskt inte speciellt mycket julpynt framme och därmed var det ganska lätt att plocka bort julsakerna snabbt. Tyvärr (?) glömde vi bort att plocka bort ljusstjärnorna som vi har i sovrummet. Jag tänkte inte alls på att de var julsaker eftersom jag tycker de är så fina. Det enda som gör att dom verkligen är julsaker är ju att dom är röda.


I alla fall så plockade vi bort dem i lördags, så nu är huset julfritt igen, lagom till SOMMAREN! ;-)

torsdag 23 april 2009

Kairo dag 6

Vi gick upp vid 02.00 för att göra oss redo för resan till Luxor. Kl 03.00 var våran bil på plats för att köra oss till flygplatsen. Vi var lagom trötta båda två och kände att det faktiskt hade varit ganska skönt att få sova några timmar till men så var inte fallet. Incheckningen tog ca 5 minuter och sen satte vi oss vid fiket och åt frukost.

Planet var i tid och jag tror faktiskt att vi somnade några sekunder på flygresan ner till Luxor som tog ca 1 timme. Väl på plats i på Luxor flygplats träffades vi av en representant av resebolaget som skulle hjälpa oss genom säkerhetskontrollen och för att träffa vår chaufför. Låt oss bara säga att killen var helt dum i huvudet.

Han var otroligt otrevlig och därefter så lämnade han oss bara utan att säga till. Vi som är ganska vana att flyga och resa, tog oss ut själva och det var inga som helst problem men då kom han springanade för att hjälpa oss när vi redan kommit ut. Han pekade på vår chaufför och sen fick vi skjuts till båten.

Chauffören försökte släppa av oss vid fel båt, det var nog tur att vi själva visste vad båten hette annars hade vi inte hamnat på min morbrors båt :-) När vi blev avsläppta på båten gick vi fram till receptionen och bad att få checka in, klockan var då 07:15. De bad oss vänta tills kl 9, eftersom vårat rum inte var klart ännu, de som bodda där tidigare hade inte checkat ut ännu.




De välkomnade oss till Loungen, där vi blev bjudna på en välkomstdrink - Karkadee (en Egyptisk tedryck som görs på hibiskusblomman). Efter en stund gick vi upp på deck för att njuta lite av solen och där låg vi till strax efter kl 09.

När vi gick ner till receptionen igen, tittade personalen på oss som om vi var dumma i huvudet. De undrade varför vi förväntade oss att rummet skulle vara klart eftersom resten av gästerna inte skulle komma förens ett dygn senare. Min morbror ville att vi skulle njuta av båten och Luxor lite innan alla de andra gästerna kom fram men det var ingen som hade informerat personalen om att vi skulle komma.

Adde kontaktade min mamma och jag ringde till min morbror för att försöka förstå vad som händer. Efter många samtal med min morbror, hans anställde (som vi tidigare varit i kontakt med) och min mamma så fick receptionen eld i rumpan och såg till att vi fick vårat rum klart.

Jag ville verkligen inte att de skulle veta att det var min morbror som ägde båten utan behandla mig bra ändå, men det verkar som att de inte riktigt fattade utan att man var tvungen att säga till. Efter det fick vi jättebra service.

När vi äntligen fick vårat rum så var klockan efter halv elva. Och eftersom de klantat till sig så att frukostbuffén hade slutat fick vi även frukost uppskickat till sviten.

Efter att ha packat upp och käkat frukost, gick vi upp på deck och solade. Det var skönt att det äntligen hade löst sig, det kändes inte som att våran resa hade börjat så bra. Tyvärr hade det blivit någon miss i kommunikationen och därmed blev inte våran mottagning speciellt bra. Trist men det är så det är, allt blev 100%-igt efter det.

Lunch serverades kl 13 varje dag och det var väldigt gott. Buffé med ganska många olika maträtter, sallad och en efterrättsbuffé. Vi åt tills vi var mätta och belåtna. Efter att ha utforskat båten, Serenade, lite närmare insåg vi att det var en väldit fin 4 våningsbåt med vacker dekoration och atmosfär.

Vi spenderade resten av eftermiddagen på deck i solen. Vi läste, löste korsord, spelade spel och ritade (i alla fall jag) - sen sov vi några blundar också.

Vid 20.00 serverades middag och även det var väldigt smaskigt. Efter middagen gick vi upp till deck igen och njöt av den stilla natten vid Nilen.

Efter några timmar gick vi och la oss i våran svit och njöt av en mjuk säng.

Dagen var rätt underbar trots att dagen hade börjat rätt dåligt.

Och jag kan lungt säga att vi sov otroligt gott den natten.













Kairo dag 5

Ännu en dag där jag har varit urusel med kameran. Jag har inte knäppt en enda bild idag. Jätteilla!

Idag åt vi faktiskt frukost hemma, i form av ja, Pizza :-) Efter frukost blev det en snabbis på stan för att köpa en handväska som jag tänkte ha på båten och i Luxor och Aswan. Även lite småsaker som kunde vara bra att ha med sig på båten. Därefter åkte vi hemåt och för att ta det lite lungt. Även städerskan kom förbi för att fixa lite hemma och därefter började vi göra oss i ordning för att åka till min mormor.

Vi hade beställt taxi och allt gick jättebra att ta sig hem till henne. Vi umgicks med henne i några timmar och hon bjöd på glass och godsaker eftersom hon vet att jag älskar glass. Ja, det gjorde jag också :-)

Efter en stund kom min kusin S och hämtade oss och vi åkte genom rusningstrafiken till min mosters hem. Vi skulle bli bjudna på Koshari (Egyptens nationalrätt och även min favorit rätt) och det var jättegott! Koshari är en rätt som är upgjort av 3 komponenter. Första delen är ris och linser, ihop kokade. Nästa del är makaroner. Och den sista delen är en gudomligt god tomatsås. Därefter garnerar man med stekt lök, kikärtor (om man tycker om det) och en dakka-sås som är gjord på vitlök och vinäger, otroligt god!

Vi åt som vanligt alldeles för mycket och det var grön-j*vligt gott! Men efter lite fruktsallad och te blev vi hemstjussade av kusin S och moster S. Det blev alltså en relativt tidig kväll och det var otroligt skönt!

Väl hemma var det dags att börja packa våran resväska - vi skulle flyga till Luxor kl 5 på morgonen. Det var inte så svårt att veta vad vi skulle ha med oss utan det var mest att packa ihop det. Packningen tog ca 15 minuter, därefter gick vi och la oss och hoppades på att vi skulle kunna få sova en stund innan det var dag att gå upp och åka till flygplatsen kl 3.

Jag kan i alla fall säga att jag sov gott tills väckarklockan ringde. Tyvärr kunde Adde inte sova mer än någon timme...

Kairo dag 4

När vi vaknade bestämde vi oss för att ta en liten promenad till Copa Cabana för att äta frukost. Vi hade ju dagen innan ätit på Costa och sett att Copa Cabana var öppet på vägen hem. Copa Cabana är ett väldigt mysigt ställe med en lite djungel/indiansk inreding med totempolar och tikilyktor. Det är även ett sånt ställe där personalen kommer ihåg din tidigare beställning. Hemtrevligt och mysigt...


Adde tog en svampomelett med hashbrowns (typ potatisrösti) och mörkt bröd. Jag tog en scrambled eggs med ost med hashbrowns och mörkt bröd. Jag kan lova att vi båda två var väldigt mätta och belåtna. Vi drack givetvis kaffe till frukosten också och numera vet personalen allt om vad vi vill ha att dricka :-)


Efter någon timme på Copa Cobana gick vi hem igen och satte oss på balkongen med datorerna och njöt av solen. Vid 2 bestämde vi oss för att göra oss i ordning för att träffa mina kompisar. Tyvärr är de inte alltid så bra på att hålla tiden som ni ser på inläggen nedan. Vi bestämde kl 16 men jag tror att de dök up vid 19. Och efter en virrig tur, till något som heter Q-Club så visade det sig att Copa Cobana heter även Q-Club ;-). Så vi hamnade på samma ställe på kvällen igen. Det gjorde iofs inte så mycket eftersom det är ett ganska mysigt ställe. Och som tur var var det andra servitörer. Det var mest komiskt :-)


Dom hade riktigt god mat, tyvärr blev det inga bilder från kvällen, i alla fall inga som jag kan visa här. Jag åt kycklingenchilada och Adde åt en svampburgare. Mycket mycket gott var det. Det var mycket skratt och prat, samt vindruvsshiska (vattenpipa). Maha och Mai hade även sina barn med sig, så det var trevligt att se att de hade växt till sig lite. Även deras vän Wessam var där - lite kul att träffa henne också. Tyvärr tyckte vårat sällskap att det var extremt kallt på kvällen trots tända eldar och infravärmare så vi åkte hem till Maha och drack te. Strax innan midnatt blev vi hemstjussade av Mai.


Trots förseningarna och dubbla besöken på samma resturang blev det en väldigt trevligt. När vi väl var hemma blev det bara att hoppa i säng.
Related Posts with Thumbnails