fredag 24 mars 2006

Inrednings tips: sätt färg på tillvaron


  1. Det kan vara väldigt snyggt att ha flera olika stolar runt ett bord, men se till att det blir lite enighet mellan dom genom att måla dem i samma färg, klä om sittdynorna i samma för eller måla vissa delar i olika nyanser av samma kulör.
  2. Din soffa eller fotölj blir ny genom att köpa ett nytt överdrag i ett nytt eller modernt tyg som du tycker är fint eller bara för att det är lite trendigt. Komplettera gärna med några nya kuddöverdrag eller nya kuddar rent av. Se även gärna till att du fluffar till kuddarna så att dom dammar av sig lite. En kudde som inte har blivit avdammad är inte så rolig.
  3. Persienner är ju nästan ett måste, men dom behöver ju faktist inte vara tråkiga och vita/grå. Man kan köpa persienner i trä eller plåt eller varför inte spräyfärga persiennerna i någon rolig färg.
  4. Man kan väldigt lätt bli förförd av en stor röd inbjudannde soffa eller av något annat jättetrendigt. Men se till att hålla dig ganksa simple gällande form och färg när det gäller möblerna och skaffa istället roliga, färglada, trendiga, du-iga inredningsdetaljer. Det kommer förjylla ditt hem, och sen när du inte är lika excalterad över prylen längre är det inte lika jobbigt att ställa undan den i en garderob eller liknande tills du vill ha fram den nästa gång.
  5. Alla har vi älsklingsprylar som vi har haft sen vi var små eller sånt som inte betyder något för någon annan än en själv. Samla dessa prylar och se till att ställa upp dem på ett ställe där du kan titta på dem. En eller flera småhyllor längst med en väg, ett vitrinskåp eller liknande blir som en utställning på ditt liv.
  6. Istället för att spika upp tavlor på väggarna så är det bättre att köpa tavelhyllor och ställa tavlorna på. Då slipper du tänka på spika, borra, och annat jobbigt. Sen blir det inte lika jobbigt att byta plats på tavlorna om man råkar tröttna på hur det ser ut.
  7. Istället för att fylla rummet med smått och gott, ställ ut bara några få stilrena utvalda saker. Det kan lätt bli för plottrigt och då kan man inte se något av dina fina prylar.
  8. Bara för att man vill ha vitt i rummet behöver det inte vara tråkigt. Numera finns det ju massor med olika vita färger och nyanser och därmed kan man göra rummet mycket intressantare.
  9. Om du har färgglada möbler och inredningsdetaljer så är det bäst att ha en enkel bakgrund. Annars blir det lätt kaka-på-kaka och förstör bara.
  10. Dom flesta element i sverige är vita eller gråa...och det må ha varit väldigt ekonomiskt och stilrent, men det man kan ju göra det lite roligare. Dels kan man måla elementet i samma färg som väggen bakom dels måla ett mönster på elementet, gärna i samma färg som väggen bakom. Ett blickfång blir vad det blir.
  11. Gamla skåp, byråer och lådor får ett otroligt lyft av att byta knoppar och handtag. Varför inte byta till någon färg du gillar men aldrig skulle våga ha hemma, du kommer snabbt märka att det gör dig glad och att det passar.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails