Eftersom det är fredagkväll så måste man ju nästan ha efterrätt. Kanske inte helt genomtänkt eftersom vi var ganska mätta men gott med något litet sött efter maten...
Detta är det enklaste receptet ni kommer hitta. 5 minuters arbetsinsars och sen är det bara att kyla den tills man vill äta något gott.
Mjölkchokladmousse
(4 stora portioner eller 8 mindre portioner)
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad/ljus blockchoklad
(Ev 2 msk cognac - jag gillar inte spritsmak så jag skippade cognacen)
Vispa vispgrädden hårt. Finhacka chokladen och smält den. Häll ner chokladen i den vispade grädden och vänd ner den försiktigt. Häll upp i formar och ställ kallt i minst 2 timmar.
Garnera med t.ex. vit choklad, mörk choklad, apelsinskal eller i stort sett vad som helst. Istället för cognacen skulle man kunna kaffe, apelsinsaft eller vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Detta är det enklaste receptet ni kommer hitta. 5 minuters arbetsinsars och sen är det bara att kyla den tills man vill äta något gott.
Mjölkchokladmousse
(4 stora portioner eller 8 mindre portioner)
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad/ljus blockchoklad
(Ev 2 msk cognac - jag gillar inte spritsmak så jag skippade cognacen)
Vispa vispgrädden hårt. Finhacka chokladen och smält den. Häll ner chokladen i den vispade grädden och vänd ner den försiktigt. Häll upp i formar och ställ kallt i minst 2 timmar.
Garnera med t.ex. vit choklad, mörk choklad, apelsinskal eller i stort sett vad som helst. Istället för cognacen skulle man kunna kaffe, apelsinsaft eller vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar