onsdag 30 november 2011

Volta jultraditioner

T-Centralen

Ah, too soon...men man ser ju framlyktorna på tunnelbanan i alla fall :-)

Pendeltåg mot Stockholm

På Spot & Tell äventyr...

Bruce Springsteen på Ullevi 2012

Well, things are starting to heat up down on E Street...
 Gissa vem som ska till Ullevi i sommar? Och gissa vem som kommer att sjunga med så att hela Ullevi gungar?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Min gåva

Åh har ni sett vilket fantastiskt kuddfodral jag fick från min hemliga vän i den senaste Vita Gåvor swapen Mjukt & Skönt. Den är helt underbar och passat utmärkt till våran soffa, den bryter av mot det mjuka. Tyvärr har jag ännu inte haft tid att skaffa en innerkudde åt den men det är på gång. =)

Tack snälla hemliga vän för den fina gåvan, den passade mig perfekt!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Julmys


Ikväll ska jag iväg på ytterligare en Spotting med Spot & Tell och förhoppningsvis så behöver jag inte vända som jag gjorde i måndags. Ikväll ska vi få fokusera på Julens traditioner tillsammans med Jimmy Schönning från Äntligen Hemma och Patrik Drysén från Volta. Vi kommer få tips om städning, julmys, inredning och dekoration  i juletider. Det ska bli riktigt trevligt!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Julklappstips från CoolStuff.se

Så här i juletider så behöver vi alla hjälp med julklappstips till våra nära och kära. Idag tänkte jag tipsa om julklappar från en av mina favoritbutiker på nätet CoolStuff - stället som har allt och lite till och sånt som man aldrig trodde man behövde. =)

I Jultider har de också en julklappsgenerator som kan hjälpa dig att hitta en julklapp till vem som helst. Även till dom som är svårast... Några av deras julklappskategorier är Billiga julklappar | Julklappar till barn | Julklappar till henne | Julklappar till honom | Julklapp till flickvän | Julklapp till mamma | Julklapp till pappa | Julklapp till pojkvän | Julpynt | Roliga julklappar | Årets julklapp 2011 .Gå och leta reda på de perfekta julklapparna - jag lovar att ni kommer hitta något roligt =)

Jag har hittat  julklappar som jag skulle vilja köpa till mina nära och kära. Och så en julklapp till lilla mig =)

Jag tror att denna Binära klocka skulle vara en perfekt och rolig julklapp till min älskade Adde. Han skulle tycka den var jätterolig och eftersom han är som han är så skulle han inte behöva fundera alls för att veta vad klockan är... Jag däremot skulle behöva sätta mig ner och "räkna" lite =)
Binär klocka - 369 kr

Denna Tooks hörlursmössa tror jag skulle vara perfekt till min lillebror Wilderbeast. Han använder sin iPhone jämt, åker mycket kommunalt och tappar ALLTID bort sina hörlurar. Den verkar supersmart och lättanvänd eftersom den är oftast med. Jag vill också ha en mössa =)
Tooks hörlursmössa - 299 kr
Till pappa skulle jag ge en ölprovning - en aktivitet som jag tror att han skulle trycka var roligt. Kanske något vi skulle kunna göra tillsammans hela familjen. Jag gillar dessa aktivitetspresenter för det känns som något som man skapar minnen av och det tycker jag alltid är roligare än prylar =)

Ölprovning - 499 kr
Dessa slippies skulle jag ge till min fina mamma som är så frusen om fötterna när hon kommer hem till Sverige. Dessa värmer man i mikron och så håller de sig varma i flera timmar. MYSIGT! Speciellt i vinter!

Slippies Boots - 299 kr
Och sist skulle jag vilja ha dessa vantar till mig själv. Det finns inget störigare än att inte kunna använda iPhonen när det är kallt ute. Jag vill inte behöva ta av mig handskarna för att kunna pilla på telefonen eller bara svara på ett samtal. Vill ha!
Vantar för pekskärm - 195 kr
Visst har CoolStuff massor med fina julklappar? =) Massor av underbara saker att välja ifrån! Gå in hos dom redan idag och hitta alla dina julklappar och följ deras blogg!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

tisdag 29 november 2011

En hög med pepparkakor

Oj oj oj så många pepparkakor vi har... Och så många olika sorter, kul! Vilka sorter får ni se senare...

Pepparkakshjärtan

Plåt nr 21...

Pepparkakssnoppar

Plåt nr 5

Pepparkakssvampar

Plåt nr 4

Pepparkaksälgar

Plåt nr 3

Pepparkaksflygplan

Plåt nr 2

Pepparkakståg

Kvällens aktivitet...

Fotbollsskor

Snabbträff med Lillebror på Östertälje station. Han ville ha ett par fotbollsskor och jag ville ge honom lite hembakta lussebullar.

Bilden är tagen med iPhonen från iPhone-hållaren i bilen. I LIKE!

Stjärnor i mängder...

TisdagsTema: Advent
Kan ni hitta någon adventsstämning i värmen? Kompenseringspyntar ni eller blir det mindre när vädret inte är med?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

måndag 28 november 2011

25 dagar kvar till julafton

Istället för Stockholm...

Istället för att sitta på pendeln på väg till Gondolen ligger jag hemma i soffan och mår jätteilla, är svimfärdig och har hög feber. Kul! Not!

Jag fick vända hem igen och det känns otroligt trist. Suck!

Recept på Lussekatter

Här finns receptet som Adde använder för sina FANTASTISKA lussebullar!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Spotting ikväll




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

söndag 27 november 2011

What did you call it???

This is funny in sooo many ways...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Adventsrenar

Och nu har även vi fått upp adventsljuststakarna, adventsstjärnorna och renarna/älgarna, tycker det är att fuska lite när man sätter upp dem innan första advent.

Lite sakterligen kommer nog lite julpynt fram men jag tror att vårt julpyntande kommer vara minimalt.

Jag är sugen på hyasinter, amarylis och julstjärnor men jag är allergisk mot hyasinter och är egentligen bara sugen på en rosa julstjärna så vi får väl se hur det blir på blomfronten. Jag tycker att vackra ljus, ljusstakar och sånt kan räcka gott och väl.

Men jag längtar till julen och allt som det innebär. Det är en underbart varm tid och då menar jag inte vädermässigt (hoppas jag).

P.S ursäkta kvalititeten av bilderna. Det mysiga ljuset är helt enkelt inte kompatibelt med min iPhone. Men andra bilder kommer ni få se allt eftersom, då tagna med älsklingskameran. Håll ut. D.S


P.S.2 det där med att vara förbered är inte alltid min grej så det fick helt enkelt bli värmeljus i renarna/älgarna. Dumt, inte alls snyggt och svårt. Men jag ska försöka hitta några bättre blockljus snart. Om-mitt-huvud-inte-var-fastskruvat-skulle-jag-glömma-det-hemma! D.S

Lussekatter

Älskade Adde är lussebullsexpert och nu njuter vi av ca 6 timmars bakande!

Nachotallrik

Adde och jag har bakat i 4 timmar och vi är inte riktigt klara ännu. Men vi kände att vi var tvugna att äta lunch/middag. Jag har länge varit sugen på nachotallrik och jag vet att Adde älskar det. Idag kändes som en perfekt dag! Och åh så gott det är.

Jag stekte min köttfärs med spiskummin, vitlök, cayennepeppar, grillkrydda, paprika, peppar och salt. Sen läggs det tillsammans med nachochips i en ugnsform och toppas med paprika, lök, oliver, jalapeno, smällt ost, stark tacosås och vanlig ost.

Ställ i ugen på 200 C i 15 minuter så att osten smälter. Servera med gräddfil/yoghurt och extra tacosås, jalapeno och smällt ost. Mums!

Julstök

Advent Sunday

Unfortunetly the weather isn't at all indicative of this time of year. These couple of weeks before Christmas are the favorite of many a Swede and tightly so, it's the cosiest time of year!

Första advent

lördag 26 november 2011

Tjejsnack

Tjej & Killsnack: Julförberedelser

1. Vad ska du göra/gjorde du på första advent?
Första advent är för mig den dagen då julstjärnor, adventsstakar och julpynt kommer fram, så det blir en del pyntande. Vi tänkte även försöka baka saffranbullar och pepparkakor samt ett pepparkakshus, men vi får vi se hur mycket vi hinner med :-)

2. Hur många tomtar/vilken sorts tomtar har du som du brukar pynta med??
Jag har inte så många tomtar egentligen för jag tycker mer om att pynta för vintern och inte så mycket för julen, och älskar snögubbar! Dock har jag några favorittomtar... Gotlandstomten, tomteskolan, tomtemaskarna och mina minitomtar... Annars är nog mina favoritpynt min kakburk som mamma gjort och min tomteluvslykta och mina snögubbar.

3. När ställer du in och klär granen?
Hmm eftersom vi oftast har varit utomlands på julen så har vi inte haft någon julgran men vi kanske får se i år. Men jag tror nog att jag vill ställa upp den nån gång mellan andra och tredje advent.

4. Tänder du ljus varje advent, vilken typ av ljusstake har du? Om inte, varför?
Ja, det tycker jag är mysigt. De senaste åren har jag använt mina fantastiska älg-advents-ljusstakar och jag ÄLSKAR dem!

5. När brukar du äta första julskinkan/alternativ (vad)?
Hmm första och enda julskinkan äts nog, om alls, på julafton. Jag är inte så förtjust i julskinka.

När & Fjärran

I Uppsala

Glöggmys

Solig höstdag

Bakåtvänd bilbarnstol

Det är ju en hel djungel som Adde och jag inte förstår oss på... ;-)

Idag ska vi till Uppsala

God morgon!

Vi sitter i bilen på väg mot Stockholm för att plocka upp Berget, A2 och Hedvig och sen vidare till Uppsala och K2 och K3 och deras ny köpta och nyrenoverade hus. Ska bli jättekul att se!

Helt enkelt en trevlig dag i goda vänners lag.

fredag 25 november 2011

Inte varje dag...

Efter en lång vecka så blev det köpepizza till middag. Som alltid tar jag en gorgonzolapizza med skinka och gorgonzola och Adde en Quatro Stagioni med muslor, räkor, svamp, skinka, svarta oliver och kronärtskocka.

Gott men ack så mättande... Man orkar ju aldrig en hel... Men ändå lär man sig aldrig, att sluta äta i tid...

Pashmina

I jultider är det en del jobb med sjalarna men det är ju fruktansvärt roligt också...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Adde

Är så glad att maken äntligen har kommit hem och nu ligger och sover bredvid mig... Det finns ingen härligare känsla än den som infinner sig nu!
💋

torsdag 24 november 2011

Solskenshöst

A beautiful fall day with sunshine, but to be honest I want snow!

Isbjörnens kaviar

Breakfast isn't the same without some salty Swedish caviar...

Batman equation

Nananananananana Batman!!! Så for jag hittar en grafritande miniräknare så ska jag testa detta!!!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

I miss you even when we're talking

Adde är iväg på jobb, borta över natten och jag saknar honom...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

onsdag 23 november 2011

Saftigt Leila Lindholm!

Mycket i bakartagen just nu så ni får helt enkelt stå ut med mängder av goda recept =) Denna gången blev det Leila Lindholms sockerkaka och det är ett väldigt bra recept på en fluffig och söt sockerkaka!

Leila Lindholms Sockerkaka

Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Smör och ströbröd till formen

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen - Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .
Related Posts with Thumbnails